– Nei, jeg er ikke bekymra. The Tall Ships Races i Ålesund har folk gledd seg til i årevis. Her blir det stor aktivitet. Det tror jeg det blir på andre sida av Moldefjorden også. Og på Malakoff, sier prosjektleder for seilskutefesten, Albert E. Gjørtz. Han er sikker på at mange kommer til jugendbyen for å se på flotte seilskuter, møte hyggelige folk og gå på gratiskonserter.

– Her blir det liv og røre for alle generasjoner og for enhver smak. Jeg tror arrangementa trekker til seg ulike typer publikum, og at vi utfyller hverandre.

Kulturlyst

Heller ikke festivalsjef for Moldejazz, Hans-Olav Solli, frykter at de parallelle kulturarrangementa skal stjele publikummere fra hverandre.

– Jeg håper derimot at det betyr at enda flere kulturinteresserte og festglade menneske kommer til regionen vår.

Solli tror en god kulturopplevelse øker lysta til mer kultur, uavhengig av hvilket fogderi som byr på opplevelsen. Ei av de store fanesakene til Solli er at man bør bli mye mer bevisst på å tenke på Midt-Norge, fra Ålesund til Trondheim, som én region. Han meiner det er fullt mulig å ta vare på de gode tinga i de respektive områda, og samtidig løfte fram kvalitetene til regionen samla.

Bra billettsalg

Et godt billettsalg hos Malakoff bare dager før festivalstart, tyder på at publikum ikke svikter musikkfestivalen på Nordfjordeid heller.

– I fjor hadde vi utsolgt festival. Om det blir det i år, veit vi ikke før torsdag eller fredag, sier Arnt-Ivar Naustdal.

Han er sjef for en festival som kan ta imot 12.000 mennesker daglig.

– Det kan jo være at enkelte arrangører vil merke at det skjer mye på samme tid, men det ser ikke slik ut for vår del.

Naustdal håper folk ser verdien av å ha et så rikt kulturliv, og benytter muligheta til å kombinere ulike arrangement.

– Jeg håper for eksempel at enkelte vil dra til Måløy på Tall Ships-arrangement i helga, og komme til oss etterpå, sier Naustdal. Innstillinga hans er at det er plass til tre store arrangement med sitt særpreg og sin profil i løpet av samme uka.