Nå er Susanne Sundfør bekreftet til Ålesund Live, som arrangeres 15.-16. juni på sørsida mellom Terminalen Byscene og Molo Brew, melder Momentium i ei pressemelding.

Hun har besøkt Ålesund Live én gang tidligere, på St. Olavs plass. Fra før er Hellbillies klare for festivalen.

Fornøyde

Arrangøren er svært fornøyde med å få Susanne Sundfør til festivalen.

- Hun er en fantastisk artist med en helt egen evne til å trollbinde publikummet sitt. Det nye albumet hennes er utrolig fint, og mottok unison hyllest blant kritikerene. Vi gleder oss til å få Susanne til Ålesund igjen, sier bookingsjef i Momentium, Steffen Kjevik.

Susanne Sundfør ga ut sitt debutalbum i 2007, og i de ti årene siden har hun befestet sin plass som en av Norges fremste artist, låtskriver og produsent.

Sju album

Hun har sluppet syv album (fire av dem har nådd nr. 1 i Norge) og har også samarbeidet med artister som Röyksopp (inkludert deres hit Running to the Sea) og M83 (som hun samarbeidet med til lydsporet til storfilmen "Oblivion" med blant annet Tom Cruise og Morgan Freeman i hovedrollene).

Hennes nyeste album, «Music for People in Trouble», blir kalt det beste arbeidet i karrieren hennes.

- I tillegg er Susanne en dyktig produsent, som har produsert sin egen musikk, i tillegg til å ha jobbet med den norske Grammy-vinnende duoen Bow To Each Other, heter det i pressemeldinga.