Komponisten  Magnar Åm er vinner av Edvardprisen 2014 i kategorien Samtid. Overrekkelsen skjer under innvielseskonserten i Fosnavåg konserthus fredag.

Den Voldabaserte komponisten får prisen for verket "inngang, nærver, utgang (konsert for bratsj og strykarar)".

Prisen består av Bruno Oldanis unike trofè, et flott diplom og kr. 50.000,-. Prisen blir overrakt Åm av fjorårets Samtidprisvinner, Jan Erik Mikalsen.

- Eg er takksam for at musikken som har kome gjennom meg blir sett pris på! Musikken har allereie gitt meg sin viktigaste verdi ved å hjelpe meg til å forstå eksistensen litt betre. At andre også verdset det den gir er ein kjempebonus og ein klapp på skuldra for vidare arbeid, sier Åm i en pressemelding.

I juryens begrunnelse står det blant annet at «Magnar Åm har vært tydelig tilstede i norsk musikkliv siden tidlig 1970-tall med sin lavmælte stemme. Han dyrker transparens og enkelhet, og ønsker å skrelle musikken ned til kjernen. I et intervju sier han:

- Jeg kan ikke legge skjul på mitt eget utgangspunkt, det skjøre, barnlige. Det er inngangen til livet. "Der hvor et slikt prosjekt lett kan ende i enkel naivisme, klarer Åm med sin integritet og originalitet å formidle dybde.

"inngang, nærver, utgang" ble uroppført under Hardanger Musikkfest i juni 2013, og er formet som en bratsjkonsert med strykekvartett.

Det er bare en måned siden en annen sunnmøring ble tildelt Edvardprisen 2014. Da fikk vokalisten Hilde Marie Kjersem prisen i kategorien Årets Utfordrer for albumet «If we make it to the future».