Det var en knapp måned før jul at Camilla Loe Olsen (23) fra Ålesund kom over tegnekonkurransen på Facebook-sida "Best British TV Shows".

Sida er et slags forum for de som engasjert følger med på britiske TV-serier, med svimlende 212.000 deltakere gjennom Facebook.

– Jeg ble veldig overraska da jeg så at de hadde valgt meg som vinner, forteller Camilla til smp.no få timer etter kunngjøringa.

Da hadde bildet allerede fått nesten 1000 "likes", og kommentarfeltet er fylt av gratulasjoner.

Dr. Who er favoritten

Den maleglade ålesundsjenta har science fiction-serien Dr. Who som sin absolutte favoritt. Den ikoniske serien er verdens lengst levende i sin kategori og feiret i november sitt 50-årsjubileum.

– Et av kriteriene i konkurransen var å inkludere tre britiske TV-serier, og i tillegg til Dr. Who, som var en selvfølge, valgte jeg Merlin og detektiv Barnaby fra Midsomer Murders, forklarer Camilla.

Camillas maleri tok nærmere to uker å ferdigstille og ble gjort med akrylmaling på lerret hjemme i Ålesund. Så tok hun foto av verket og sendte det til de ansvarlige for konkurransen.

– Og så, i dag fikk jeg vite at jeg hadde vunnet, sier en glad og overrasket 23-åring.

Første konkurranse

Det er aller første gang hun har sendt inn noe hun har malt til en konkurranse, og det på tross av at hun har malt aktivt i fem år.

"An amazing piece of artwork that is going to look awesome as our Cover photo. Thank you to everyone who participated, it was a tough decision" skriver administratorene i forbindelse med kåringen. Smp.no har ikke lyktes å komme i kontakt med dem.

Noen premie utover det å bli profilert for over 200.000 følgere kjenner ikke Camilla til, men det gjør heller ikke noe.

– Jeg synes det er kjempestas, jeg. Jeg hadde jo uansett ikke forventa å vinne.

VINNEREN: Maleriet er 30 cm høyt og 80 cm bredt og presenterer sci-fi-serien Dr. Who, fantasy-serien Merlin og krim-serien Midsomer Murders.