Fra onsdag ettermiddag til lørdag kveld er fri adgang for alle som vil ta inn et vidt spekter av musikk i Ålesund.

-Alt som skjer i Tall Ships Races-regi er gratis, sier kulturansvarlig Wenche Gjørtz. Hun finner grunn til å påpeike at hvorvidt andre aktører, som utesteder, velger å ta cover, er ikke noe arrangøren rår over.

Kulturutøvere i fleng

-Er det så mange som 200 artister i sving under The Tall Ships Races?

-Ja, det er 200 utøvere, med smått og stort, svarer Gjørtz. Antallet utøvere blir naturlig nok høyt når det inkluderer kor- og bandmedlemmer, men det er ikke eneste grunnen. Rekka med konserter som publikum kan oppleve daglig er ganske lang og spennet stort. Artistene opptrer enten på Hovedscena på Rådhusplassen eller Sentrum Scene, som ligger på P-lokket på St. Olav Plass.

For den yngre delen, med lopper i blodet og begrensa evne til å stå stille på en konsert, er det mange aktiviteter å delta på. På Prestebrygga er det diverse familieaktiviteter daglig. I tillegg foregår det mye å se på, som vannhoppbakke i Brosundet, rokonkurranse, gatebasket og mannskapsparade, samt mye å la seg friste av fra flust av boder.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Serverer et stort spenn

Arrangørene får sette sin lit til at Brass-brødrene fra Sula og kristiansundsartisten Frode Alnæs klarer å spille sola fram og fylle publikum med varme toner på åpningsdagen 16. juli. Videre utover onsdagen er det duka for Vokalgruppa Frisk Bris, Dina Misund og Little Big.

Seilskutefesten er med på å gi lokale utøvere ei scene og forhåpentligvis et stort publikum. Blant navn på unge utøvere som har gjort seg bemerka, er søskenene Raabe fra Ålesund. De holder to konserter torsdag, både sammen og enkeltvis (Tellef Raabe m/band).

Publikum kan også glede seg til gratiskonsert med D`Sound på Hovedscena torsdag kveld.

Er kulturtørsten fremdeles ikke slokket, har innbyggere og besøkende flere godbiter i vente. De drysses kulturgaver i form av Big Odd Band, Jenny Langlo, Red Hot og Knut Marius Djupvik (alle fredag). På avslutningsdagen flesker arrangøren til med bandet som blir regna å være den ultimate vorspielleverandøren av tekster de fleste kan synge med på - Vassendgutane.

Raabe-søskene fra Ålesund holder konsert på Sentrum Scene på P-lokket torsdag. Foto: Nils Harald Ånstad
Jenny Langlo fra Stordal holder konsert på Hovedscena fredag. Foto: NRK
Vassendgutane avslutter kulturprogrammet lørdag kveld. Foto: Nils Harald Ånstad