– Diktsamlinga «Utspring frå Storsteinen» tar utgangspunkt i oppveksten min på Hessa i Ålesund. En oppvekst som ga meg en trygg og god ballast videre i livet, forteller Bernt-Åge Grimstad, som nylig flyttet tilbake til Ålesund etter mange år i Oslo.

«Utspring frå Storsteinen» består av dikt på både nynorsk og bokmål, til sammen 76 dikt.

– Torsdag 1. juni  håper jeg at mange tar turen til Ålesund bibliotek, da skal jeg fortelle mer om «Utspring frå Storsteinen» og lese noen av diktene, sier Grimstad.

Favorittplassen hans i barneåra var Storsteinen i Olsvika på Hessa.

På Storsteinen kunne jeg sitte lenge å fundere og dagdrømme. Storsteinen ble min form for meditasjon tidlig i livet, og kreativiteten blomstret når jeg hadde tilbrakt tid oppe på Storsteinen. Det ble derfor naturlig for meg å kalle diktsamlingen «Utspring frå Storsteinen», forteller han videre.

Første del av diktsamlingen består derfor av dikt tilknyttet heimplassen hans, og er samlet under betegnelsen «Til Hessa».

– Diktene i boka beskriver mye rundt følelsene som livet gir, mest om kjærlighet og glede, men også om motgang som livet kan gi. Å sette ord på følelsene våre er ikke alltid like lett, mye handler om å godta at vi som mennesker har hele følelsesspekteret fra kjærlighet til sorg lagret i oss. Dette mangfoldet av følelser som livet gir, håper jeg gjennom diktene i «Utspring frå Storsteinen» å bidra til at vi blir flinkere til å ta mer kontroll over tankene våre, og kjenne etter hvorfor den og den følelsen er der nå, og ikke minst godta at den er der, sier Grimstad.

Diktskriving var noe han begynte med under korona-perioden, men han har tidligere gitt ut en bok om lederskap.

– «Ledelse er enkelt – en vei til bedre lederskap» kom ut i 2019. Men når jeg nå skal lese opp diktene mine offentlig, bryter jeg en barriere. Jeg har tidligere publisert en del av de på nett, og fått gode tilbakemeldinger, sier Grimstad, som også er å finne i lokale bokhandlere og på nett.