Det er det er den prisbelønte regissøren Ellen Ugelstad som står bak filmen, og den handler enkelt sagt om psykisk helsevern, tvangsbehandling og menneskerettigheter.

Neste måned skal filmen vises i Genève i regi av Geneva Global Health Platform og Geneva Human Rights Platform i samarbeid med Norges Norges faste representasjon til FN i Genève.

Førpremieren på Løvenvold er i regi av Organisasjonsforum i Ålesund kommune.

– Vi er en paraplyorganisasjon for organisasjoner som jobber med rus og psykisk helse, forteller Randi Vartdal Knoff som leder forumet.

«The recovery Channel» blander dokumentar og fiksjon, og er en film om vegen til en mer human psykiatri fra en filmskaper med 25 års erfaring som pårørende.

– Etter at filmen er vist, inviterer vi til en paneldebatt, forteller Randi Vartdal Knoff.

I panelet sitter regissøren Ellen Ugelstad, Inger Mari Eidsvik som er med i filmen, psykiater Tor Øyvind Hummelsund, politikerne Monica Molvær og Mariann Ulvestad og Arild Kvamme i LPP (Landsforeningen for pårørende inne psykisk helse).

Professor emeritus ved Høgskulen i Volda, Tor Johan Ekeland, leder paneldebatten.

– Vi har invitert gjester til førpremieren, men det blir også anledning for andre interesserte til å kjøpe billetter, understreker Randi Vartdal Knoff.