– Home away from home, sier Quint, og slår ut med armene.

For andre år på rad holder han konserter på Fjord Cadenza, denne gangen i tre ulike settinger, og for andre gang bor han på eksklusive Storfjord hotell på Glomset, med fabelaktig utsikt over fjord og fjell.

Fjord Cadenza er natur, musikk og mennesker, og det er den kombinasjonen han falt pladask for da han kom til Norge og Skodje for første gang i fjor.

Magi

Dit kom han fordi han for tre-fire år siden traff Rune Bergmann under en konsert i USA.

– Vi hadde en magisk kjemi. Lidenskapen for musikken, tankene rundt kunst og utdanning, rundt det å forene folk gjennom musikken. Vi har mye felles. Siden har vi møttes flere ganger, der han har dirigert og jeg spilt.

– Rune en av de mest positive menneskene jeg kjenner. Verden trenger en stor klem, og den får du av Rune. Han smitter alle rundt seg med gleden og energien sin, får alle til å yte sitt beste. Magiske ting skjer rundt Rune. Han er Norges Harry Potter, ler Quint.

Varmen han ble møtt av hos publikum da han spilte på Fjord Cadenza i fjor var også helt spesiell.

– Alt dette sammen med den uvirkelig vakre naturen gjør Fjord Cadenza til et eventyr, mener Quint, som har base i New York.

Oppvekst i Leningrad

Han er født og oppvokst i Leningrad, der han begynte å spille fiolin som fireåring. Han fikk sin orkesterdebut som niåring, og dro 13 år gammel til Moskva for å begynne på en skole for begavede elever.

Da han var 17 emigrerte han til New York med faren, mens moren som er musiker og en kjent komponist ble igjen.

Etter masterutdanning ved The Juilliard School, der han studerte med verdenskjente pedagoger og mentorer, har Quint hatt internasjonal suksess, og spilt på store scener over hele verden med kjente orkestre. Live-opptrednene hans er kringkastet på TV-stasjoner som CBS, CNN, BBC World News og Reuters.

Han har gitt ut 15 album, i et vidt spekter av stilarter og sjangre, og fått flere Grammy-nominasjoner.

Reisesystem

Med 200 reisedøgn i året er han vant til jetlag og vant til å omstille seg.

– Når jeg kommer til et nytt sted sover jeg tre timer, så øver jeg til midnatt. Aldri en dag uten øving. Men jeg elsker jo å spille.

Andre hotellgjester er forresten forbausende overbærende med meg når jeg jobber, sier Quint.

Han planlegger detaljert når han er ute og reiser. Legger jetlag, hvile og søvn inn i timeplanen, og er nøye med hva han spiser når.

– Rutine, system og metode, det er det som skal til.

Bratt kurve

Fjord Cadenza fortjener å bli mye mer kjent, både i Norge og i utlandet, mener han.

– Bare fra i fjor til i år har det skjedd store ting. Rune har personlig hentet inn de beste musikerne han kjenner, og den internasjonale standarden på musikerne i år er svært høy. Å få til et godt samspill med et sammensatt orkester på så kort tid som det ofte blir på festivaler er krevende, men jeg stoler på at Rune greier det, sier Quint.

Med sosiale medier går det fort å markedsføre en slik festival som Fjord Cadenza, om man vet å utnytte festivalens fortrinn, mener han.

– Hvis alle tar med seg noen venner og kommer til Skodje går det fort å øke publikumsandelen. Jeg skal gjøre mitt, sier stjernefiolinisten Quint.

Som gjerne kommer tilbake for å spille på Fjord Cadenza, dersom han får lov.