Klovnen, provokatøren og scenekunstneren Leo Bassi (60) tok publikum i Parken kulturhus med storm under Høstscena i går kveld. Med et etter sigende spesialskrevet «Best of Leo Bassi» fikk italieneren virkelig fatt på lattermusklene hos det dessverre noe fåtallige publikum.

Rundt 150 personer burde i alle fall vært tredoblet.

Ondskap

«Når jeg skal ta et tilbakeblikk på livet, er den ondskapen jeg har servert publikum fra scena et av de absolutte høydepunkt. Ondskap er en undervurdert følelse. Jeg har alltid elsket ondskap».

Med en slik dyster start på forestillinga, kunne man vente seg det verste, men den ondskapen Bassi serverer, er faktisk av det hyggelige slaget. Og det er på høyoktan. Egg blir slått ut blant publikum med golfkølle, og colabokser blir ristet kraftig i en handlevogn og sluppet ut i fri dressur blant de på rad en og to. Men på forhånd har de fått utdelt plast til å beskytte seg.

Les også: Her blir Leo Bassi pågrepet

Klovn

Og slik fortsetter det. Dystert alvor, tilbakeblikk og hysteriske stunt om hverandre, i et forrykende tempo. Bare Bassi aleine på scena.

Leo Bassi vokste opp på et omreisende sirkus, og er tredjegenerasjons klovn. I hans eget kunstneriske uttrykk blander han politisk satire med klovnens lekenhet, og har klart å provosere på seg både den katolske kirke og høyresiden av politikken. Han har høstet internasjonal anerkjennelse for sine forestillinger som sparker hardt mot maktelitens overgrep; to ganger har han faktisk måtte kansellerer forestillinger på grunn av bombetrusler.

Her kan du lese mer om Høstscena 2012