Ålesunderen som nå bor i Oslo, visste fra en tidlig alder at det var skuespiller hun ville bli, og nå debuterer hun i rollen som Tove i filmen «Pornopung». Den har premiere på kino 19. juli.

– Det var utrolig kult å spille mot Ole Christoffer Ertvaag, forteller Lisa. Filmen handler om den unge gutten Christoffer, som flytter til et kollektiv i Oslo. Der skal den blyge gutten lære seg å sjekke opp damer. Ertvaag har tidligere spilt Yngve i «Mannen som Elsket Yngve», og Lisa spiller Tove som avslår Christoffer.

– Christoffer var en utrolig tafatt karakter, og Ertvaag spilte han så bra, at alt ble mye lettere for meg. Dette er min første filmrolle og jeg var veldig nervøs. Men siden Ertvaag er en så god skuespiller, ble alt mye lettere for meg, forteller Lisa og legger til at hun ble overrasket da hun fikk rollen.

– Da jeg var på audition var det stappfullt der, og vi fikk ikke plass. Det ble satt opp ekstra audition, hvor jeg fremførte en monolog.

Hadde ikke troa

Auditionen var i september og ålesunderen hørte ikke noe mer fra produsentene før i juni.

– Jeg trodde virkelig ikke jeg fikk rollen. Det hadde jo gått så lang tid, men i juni fikk jeg gladnyheten om at rollen var min.

Hun legger til at det må ståpåvilje til for å nå fram i denne bransjen.

– Mange hundre nei resulterer i noen få ja.

Mye på tapetet

24 år gamle Lisa har jobbet et år frilans og har allerede mye og gjøre.

– Jeg har allerede fått hovedrollen i en ny norsk film som begynner innspillingen i 2014, samt flere reklamefilmer. Noen blir sikkert å se på tv til jul, smiler Lisa, som også jobber litt som modell på si.

– Jeg har et mål om å kunne jobbe frilans fremover. Nå er det et år siden jeg ble utdannet «musikalartist» ved Bårdar Akademiet i Oslo. For øyeblikket jobber hun som «pirat» på Danskebåten, et teateropplegg for barna.

<strong>Multitalent:</strong> Lisa Uhlen Ryssevik jobber også som modell, og håper å kunne klare seg ved å jobbe frilans.