Tirsdag denne uka blei Polarisprisene for 2023 utdelt. Dette er priser internt for aviser som er del av konsernet Polaris Media, som eier blant anna Sunnmørsposten.

Og: Prisen i kategorien «Levende bilder» gikk til videojournalist Jan Erik Finsæther i Sunnmørsposten, for en reportasje fra fjellet Skopphornet i Sykkylven.

Se reportasjen her:

«Fortellingen om vågestykket er ikke lang, men den er spektakulær, dramatisk og fascinerende. Fortelleren er der; registrerer, formidler, uten å ta plass. For her er det hovedpersonenes stemmer vi hører hele tiden, som skildrer de svimlende øyeblikkene», heter det i juryens begrunnelse.

– Jeg er glad for at juryen legger merke til de grepa som er blitt gjort. Jeg ville ellers aldri ha turt å ta den nedfarta som den verdenskjente frikjøreren Karsten Gefle & Team Intersport Ålesund gjorde. Derfor benytta jeg meg av tekniske løsninger som GoPro, 360-kamera og kamera med teleobjektiv som filma fra andre sida av fjorden, sier Finsæther.

Karsten Gefle (t.v.) Sebastian Foss Solevåg (bak) og Jan Erik Finsæther fra en tidligere tur. Foto: Privat

Han trekker særlig fram hovedpersonen selv, Karsten Gefle, som i ti år har hatt en drøm om å stå ned nettopp Skopphornet.

– Jeg er mektig imponert over at de i det heile tatt turte, og uten hans drøm og ambisjoner hadde det ikke blitt noe av reportasjen. Jeg og han har ellers blitt kjent gjennom tidligere prosjekter, og da ofte sammen med Sebastian Foss Solevåg. Blant anna har vi vært på tur til Litledalshornet i serien «Kom da, så går vi», sier han.

Se episoden fra turen til Litledalshornet her: