For noen tiår siden:

Her kommer tidligere skolestyrer Hans Vestre anstigende

Historisk

Eva Kirkebø, Jan Arild Hagen og Roger Engvik mener alle å dra kjensel på den staselige herren vi så på benken nylig.

Hans Vestre var skolemann. Først lærer og seinere bestyrer av Aspøy-universitetet i ei årrekke.

Vestre tilskrives mye av æra for at Aspøy fikk sitt berømte skolemusikkorps. Han figurerer dessuten tidlig i forhistorien til Aalesunds Schaklag, nemlig som en av pådriverne i en klubb fra 1905.

Denne tørka imidlertid ut som følge av sviktende interesse. Gjengen ga seg likevel ikke, og etablerte selve schaklaget i 1913. Resten er historie, så å si.


Også i schaklaget inngikk Vestre i styrelsen, står det å lese i en artikkel om organisasjonens tilblivelse.

Helt vekkasta kan ikke arbeidet sies å ha vært: I dag blomstrer spillenes dronning endatil i småskolen, mye takket være en annen pådriver: Willy Haram ved Hatlane. De har naturligvis også drahjelp og inspirasjon i verdens-eneren Magnus Carlsen.

Tilbake på sporet vårt: Dagens tiårbilde er varianten vi omtalte i det første innrykket av Hans Vestre på benken.

Vi er fremdeles på tidlig sekstitall og den gamle skolestyrer såpass frisk og rørig at han beveger seg i raskeste laget for Rolleiflexens langt mer sedate lukkertid. Ikke dårlig.

Gjengen på benken er heller ikke så aller verst. Se dét blikket på konemor med handleveska ... Joda. De er inderlig vel oppmerksomme på fotografen.

Nyt også damene ved Drabløs-butikken. Er de ikke stilige?

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Historisk