Highasakite:

Et solid steg videre

Highasakite går et solid steg videre fra «Silent Treatment», og gjør «Camp Echo» i ny drakt. Men når man har Ingrid Håvik bak vokalen, er likevel signaturen sikret med hennes karakteristiske stemmebruk.

  Foto: Albumcover

5

Camp Echo

Ny plate

Ny plate

album

Highasakite

Musikk

Highasakites tredje album er et solid hakk kjøligere enn forgjengeren, og selv med instrumentalister fra absolutt øverste hylle i rekkene preger programmering «Camp Echo» i stor grad. Kate Bush er ikke langt unna i versene i den melodisterke «Samurai Swords», og «My Mind Is A Bad Neighbourhood» er en friskus før det roes helt ned med den flotte «God Don’t Leave Me».

Les intervju med Ingrid Helene Håvik: – Godt å endelig få det ut

Highasakite driver ofte med pop for viderekomne. «I Am My Own Disease» byr på en trygg akkordrekke, mens vokalen velger andre veger for å gjøre låten større. «Golden Ticket» har hitpotensiale til tusen, og flere av låtene er både umiddelbare og slitesterke. Siden sist har Highasakite blitt et internasjonalt popfenomen, men selger seg ikke ut. Slik bygges en solid karriere!

Fakta:

  • Highasakite består av Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Øystein Skar, Marte Eberson og Kristoffer Lo.
  • Ga ut sitt første album, «All That Floats Will Rain» i 2012. Album to, «Silent Treatment» kom i 2014, og resulterte i at de ble årets popgruppe under Spellemannprisen. Vokalist og låtskriver Håvik fra Ålesund ble videre årets komponist.
  • Gir ut sitt tredje album, «Camp Echo» på fredag.