Det er en godt fornøyd festivalsjef som møter oss på et av de få stille stedene på festivalområdet, like etter at avslutningskonserten med Spidergawd er i gang. Tre festivaldager nærmer seg da slutten, og i år ble det virkelig tre festivaldager.

– Vi pleier ha 500, ville vært fornøyd med 1.000. Nå var det 1.700 på området under konserten med Postgirobygget torsdag. En fantastisk start, forteller Landbakk, som også er glad for at konserten på Nesaksla (708 m.o.h.) med samme band kunne gjennomføres.

– Den ble dekket både på Dagsrevyen og TV2-nyhetene. Jeg tror ikke dét har skjedd her før.

Stemning på topp Åge Aleksandersen og Sambandet fikk boltre seg på hovedscenen i to timer lørdag kveld Dette var konserten med desidert flest publikummere. Foto: Ragnhild Bakke

Fredag fikk visst rockesjefen også alt han ønsket seg. Og særlig er han fornøyd med at det var 1.500 personer inne allerede 17.30 da Stage Dolls spilte.

– Vi driver vi jo også med salg av mat og drikke, så det er av stor betydning at folk kommer tidlig.

7.500 publikummere

Litt regn på lørdag formiddag ga seg heldigvis til festivalen åpnet portene igjen. Hovedkonserten var Åge Aleksandersen og Sambandet som hadde hele to timer.

– For en folkefest det ble! Folk sang med for full hals, sier rockesjefen, godt fornøyd med at de har økt publikumsantallet i år. Totalt, inkludert konserten på Nesaksla, skal det ha vært 7.500 publikummere.

– De siste par årene har det ligget på 5.500 til 6.000. Mye skyldes da torsdagen, fastslår han, som også er glad de ikke merket på salget at det ikke ble noen rockecamp i år.

– Det har vi vært spente på, sier Landbakk, som nesten garanterer at de ender opp med et overskudd etter årets festival.

Ukjent hardrockband

Dagen etter spør vi festivalsjefen om slutten av festivalen.

– Det ble glissent på festivalområdet i løpet av siste konsert, med bare maks 200 personer foran scena. Spidergawd er kritikerrost opp i skyene, men en del sier det ble feil å avslutte festivalen med et hardrocka band som så få kjenner til her. Kommer det til å påvirke synet deres på hva som er kjernepublikum, og videre bookinger og rekkefølge neste år?

– Jeg synes ikke festivalen fortjener noe negativ fokus på det der etter suksess i tre hele dager, sier Landbakk.

– Det er alltid færre folk på siste konsert. Selv med gigantene i Rival Sons for to år siden. Vi har åpent elleve timer i strekk. Det er naturlig at ikke alle klarer å stå løpet ut. Vi har vurdert å avslutte konsertene en time tidligere, men har fastholdt på å kjøre samme opplegg i «jubileums» året 2016, sier han.

Elsker RR Alexander Lysgård, Iris Schei og Silje Unhjem fra Isfjorden med avslutningsbandet Spidergawd i bakgrunnen, seint lørdag kveld. - Jeg elsker Raumarock og fellesskapet her, fastslår Iris. Foto: Ragnhild Bakke

Med Spidergawd som bakgrunnsmusikk sitter mange i teltet på området og tar sine siste skåler på det mange kaller årets høgdepunkt i Rauma.

Iris Schei fra Isfjorden sitter mellom vennene sine. Hun snakker nok for mange – rockeelskere eller ikke – når hun beskriver festivalen slik:

– I elska Raumarock!

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Anders Sæbø, Trine Schei, Sigurd Brevik, festivalsjef Dag Inge Landbakk og Lone Remmem Grøvdal utgjør mesteparten av styret som kan klappe seg på skuldra for nok en fin festival. Foto: Ragnhild Bakke
Far og datter, Maria Mauring og Leif Kylling, fra Ålesund var begge frivillige på festivalen. - Vi har hytte i Rødven, forteller Leif. Han og dattera hadde seinvakt i henholdsvis VIP-baren og inngangen både fredag og lørdag. - Det er mye trivelige folk, og som en god sunnmøring er det kjekt å få høre musikk gratis, skratter Leif. Foto: Ragnhild Bakke
Vokalist Marie Amdam og de andre i Razika rocket vilt fra lillescena fredag kveld. På slutten tok deflere fra fremste rekke opp for å få hjelp til et refreng. Foto: Ragnhild Bakke
Fredag kveld rundet OnklP og Slekta av festen på beste vis. Foto: Ragnhild Bakke
Casper og Filippa Meyer Digernes fra Ålesund koste seg på festival sammen med kusina si, Linnea Amba Olsen Meyer. Her fra konsert med Emila. Foto: Ragnhild Bakke