Julekonsert i Parken kulturhus

Havannesisk førjulsmiks

Musikalske blandadrops av cubanske rytmer, klassiske verker og alternative tolkninger av tradisjonelle og moderne julesanger fylte Parken Kulturhus.

konsert: – En underholdende førjulskveld uten at man satt igjen med den store julestemningen, skriver Sunnmørspostens anmelder som gir terningkast fire til «Jul i Havanna»-konserten i Parken kulturhus i helga. Foto: Morten Hjertø  Foto: Morten Hjertø

Musikk

Ålesund Symfoniorkester samarbeidet til denne konserten med Hovedøen Social Club. Tittelen «Jul i Havanna» kan tolkes vidt, og man la tydelig opp til å gi publikum en smule førjulsstemning uten å knytte seg for sterkt opp til begrepet julekonsert. Vi fikk servert en musikalsk blanding av både repertoar og sjangere, som bl.a. omfattet «På låven sitter nissen», «Jeg tror jeg tror på sommeren», «Bjelleklang», «Jeg vil ha en blå ballong» og utdrag fra «Nøtteknekkeren».

Jul i havanna Omlag 450 mennesker fikk med seg de to konsertene i Parken kulturhus lørdag.   Foto: Morten Hjertø

Cubansk vri

Hovedøen Social Club, med Sverre Indris Joner i spissen, har spesialisert seg på å tolke gamle «klassikere» i en cubansk-havannesisk drakt. Her fikk vi høre flere briljante arrangementer, som på ingen måte ødela originalene men tilførte dem spennende fornyede nyanser. Noen originaler burde allikevel kanskje forblitt urørte, men musikalsk smak og behag går jo i flere retninger. Hovedøen er et veldrevet ensemble av suverene utøvere på sine forskjellige instrumenter. Til tider kan imidlertid ønsket om å lage en avansert vri av et gammelt nummer bli så stort, at både takten i musikken og aksenten i sangen blir så overdrevet at det grenser til å bli krampaktig og unaturlig. Noen av arrangementene er helt klart mer vellykkede enn andre.