Kulturstrøm med Robert Post torsdag klokka 20.00:

— Det skjer i denne byen også, at folk trakasseres for å være seg selv

Robert Post spiller nye låter om aktuelle tema. «In this Town» handler om den gang han ble kalt «jævla homo» på gata i Ålesund.

Robert Post med Lise Sørensen Voldsdal på fiolin.

kulturstrom

Han har mesteparten av låtmaterialet til den neste plata si klar, og det er i stor grad disse helt nye låtene han presenterer på Kulturstrøm-konserten fra Parken kulturhus 11. juni.

Konserten er åpen for et lite publikum, og sendes direkte på Sunnmørspostens nettside, smp.no.

— «In this Town» er en låt med utgangspunkt i en helt konkret hendelse i Ålesund sentrum for ti år siden, forteller han.

— Det er mange som kan fortelle om episoder med sjikane og trakassering ute på byen også her, men det var interessant å oppleve det selv så direkte, at det finnes en så tydelig homofob holdning blant enkelte i hjembyen min.

— Jeg gikk sammen med en kompis den kvelden. Vi var ute på byen i stripete gensere begge to, og det var nok til at en gjeng godt voksne mannfolk ropte skjellsord etter oss. Det forundrer meg hvordan folk blir trigget til å gjøre noe sånt, og tankevekkende at ikke alle mennesker kan være sikre på å kunne gå i fred, og få være seg selv, uansett hvor i verden de bor. Denne låta er det en god stund siden jeg skreiv, men den har jo blitt veldig aktuell igjen nå, når hele verden demonstrerer mot rasisme, og for likeverd og respekt for alle, sier Post.


Her er programmet for Kulturstrøm

Lurer du på hva som er neste konsert i Kulturstrøm? Her finner du svaret.


Klar med sommerlåt

Han vil også ha urframføring av en pianoballade på konserten denne uka. Publikum skal få høre låta «Don't be Surprised» om den klassiske problemstillingen i et parforhold, der den ene tviholder på ideen om at alt er bra, mens den andre vil ut.

Klar for sommeren: Robert Posts første singel fra den kommende plata blir «Heart on Your Sleeve».   Foto: Julie Tørrissen

Tidlig i karantenetida, tilbake i mars, hadde Robert Post en minikonsert på Scena i Sunnmørsposten.

Han kunne da fortelle at 90 prosent av materialet til hans neste plate var ferdig innspilt.

Som «Heart on Your Sleeve», den første som skal slippes allerede i sommer.

Den låta er en klar oppfordring til å legge fra seg telefonen, for å se hva som skjer når en dropper forsøket på å høste «love» og «likes» digitalt, og heller finner det andre steder.


Se konserten direkte kl. 14:

Robert Post er tilbake på Scena

Han har flyttet til et gammelt gårdsbruk på Giske og blitt tobarnsfar siden han ga ut musikk sist, men nå er artisten Robert Post klar til å presentere nye låter, direkte på smp.no.


— Planen er å dryppe nye låter i sommer og utover høsten, og så kommer det ny plate fra meg ganske snart. Det er en god stund siden sist, men det vil ikke gå like lang tid til neste plate etter denne.

Hans forrige plate, «The Button Moulder», kom ut i 2013. Han har flyttet til et gammelt gårdsbruk på Giske og blitt tobarnsfar siden da, og har fått mer enn bare musikken å henge fingrene i.

Våkner til liv

— Min måte å skrive musikk på er den samme som da jeg var ti år; det får komme når det kommer. Jeg har brukt denne stille våren godt, og har laget flere nye låter som skal få tekst etter hvert.

— Nå som ikke hele familien trenger å være hjemme sammen hele døgnet, og samfunnet ellers har våknet mer til liv, blir det mer rom for å komme videre med plata. Selv om det fortsatt er begrensninger, sier Post.

— Om jeg ikke har fått spilt inn flere låter de siste månedene, har jeg i stedet fått tid til å jobbe med tekstene, og begynt å legge en plan for videre framdrift. Nå er 92 prosent av plata klar. Og jeg er klar til å få spille for publikum igjen, sier Post.

Her er minikonserten med Robert Post på Scena i Sunnmørsposten fra mars: