De to kameratene fra arrangørklubben Ålesund er blant de beste i kretsen Midt Norge i U15-klassen.

– Vi møter spillere som kunne vært bestefaren vår, og det er ganske lærerikt å bryne seg på. Kampene har vært jevne. Vi føler vi har spilt bra. Gard hadde ikke helt marginene med seg, mens det gikk veldig bra for min del. Uansett er dette mest for å ha det gøy i tillegg til å få god trening, sier Trygve Gulbranssen.

Ålesundsvippen er en tradisjonstung badmintonturnering arrangert av Ålesund badmintonklubb, Norges eldste badmintonklubb.

I helga deltok over 100 spillere. Det er ny rekord.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Skal bli gode

Trygve Gulbranssen er dobbel kretsmester av året, mens de to gode treningskameratene ble kretsmestere sammen i 2017.

I helga var det Gulbrandsen som gjorde det skarpest i bokstavelig talt voksent selskap.

– Seniorene slår harde slag, og dermed blir alle kamper vanskelige å vinne, sier Gard Langhammer. Blikket med badmintonrekkerten i hånda er festet langt fram i tid.

– Vi skal satse så langt det går, og både norgesmesterskap og landslag er mål langt inn i framtida. Vi har god tid på oss, smiler Trygve Gulbranssen.

Gode badminton-gener

Badmintonsporten fenger bredt i alder, og er ikke så rent lite utbredt internt i hele familier. Faktisk gjennom flere generasjoner

Familien Sperre så i helga fjerde tilskudd på stamtreet konkurrere i U9-klassen. Kari Wolz er barnebarn av velkjente Tore Sperre. Dattera til veteran-norgesmester Trine Sperre drømmer om badminton.

– Badminton er så gøy, at jeg gleder meg til neste kamp så snart en er ferdig, sier den blide 7-åringen.

Bestefar har vært med å bygge opp Ålesund badmintonklubb gjennom flere tiår som både aktiv og leder. Tore Sperre (64) slår fortsatt godt fra seg i veteranmesterskap.

– Konkurranseinstinktet er nok sterkt i familien vår. Så skal en ha med at badminton er fantastisk trim uansett alder og kjønn. Sjølsagt er det moro å se barnebarna ta opp arven, sier Tore Sperre.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Kari Woltz (t.v.) er barnebarn av velkjente Tore Sperre, og datter av veteran-norgesmester Trine Sperre. Karen Uggedal Søvik er fra en annen svært badminton-interessert familie. Foto: Rolf Hansen