– Det er et stort ansvar når vi arrangerer denne typen renn. Forholdene var ikke noe å si på da vi satt opp løypa på fredagen, men snøfall og temperaturendring i løpet av natten endret dette. Slik som forholdene ble var det en grei avgjørelse å ta. Vi må alltid sette sikkerheten i fremste rekke, understreker Jon Ketil Gjørtz.

Han er superveteran i Standalrennsammenheng, både som arrangør og deltager, og en av æresmedlemmene i AaSK.  Han tok for øvrig sølv i klassen alpint herrer fra 40 år og oppover.

Årets Standalrenn, det 76. i rekken, ble derfor mer som en sprint. Men innsats og humøret var det ikke noe å si på. 48 løpere deltok, der den yngste av alle var åtte år. Vilja Hauge kom seg ned løypa på imponerende 2.14.

Stordal-seier

Raskest av alle var Torstein Lianes fra Stordal, som kom seg gjennom løypa på 1.06. Han kjørte i klassen alpint herrer 20 til 39 år.

Jevnest ble det i klassen telemark herrer, 40 år og oppover. Der delte Lars Busterud fra Vang skiløperforening og Paul Rune Ingebrigtsen fra Eitrefjell førsteplassen med tida 1.16.

Skibestigning

Klassen for skibestigning, med start og målgang ved Standalhytta, var den eneste som ble gjennomført mer eller mindre som planlagt. Klassen ble vunnet av Runar Ødegård fra Visdal IL. Han brukte imponerende 43.48 på de 700 høydemetrene – opp og ned fra Standalhytta!

Arrangørklubben AaSK forsynte seg i år godt av premiebordet, og kunne skilte med hele fire klasseseiere.

Vinnerne

Vinnerne av de øvrige klassene var: Alpint damer opp til 19 år - Hanna Busterud, 2.06. Alpint damer 20 til 39 år - Marthe Li, AaSK, 2.45. Alpin damer 40+ - May-Linn Hårvik, AaSK, 2.31. Alpint herrer opp til 19 år - Aksel Lunde, AaSK, 1.33. Alpint herrer 40+ - Asgeir Standal, AaSK, 1.19. Snowboard herrer - Roald Christoffersen, Snørøverne, 1.22. Telemark herrer opp til 19 år - Oliver Svedjan, Eitrefjell telemarkklubb, 1.55. Telemark Herrer 20 til 39 - Kristoffer Kleppestø, 1.49.