– Akkurat nå er jeg på landslagssamling i Vesterålen. Det er blitt en ny giv i landslaget etter at romsdalingen Tore Aleksandersen tok over som herretrener. Han kjører et utrolig bra opplegg og er den mest meritterte norske landslagstreneren i volleyball, sier en imponert Jonas Waale Kvalen.

Han har fått en ny rolle på landslaget. Det samme skjer også på klubblaget i Lausanne i Sveits der Waale Kvalen er heltidsspiller.

Tilbake som opplegger

– Hvordan gikk det siste sesong i Sveits?

– Det ble seriemesterskap for oss i LUC, som gjør at vi er kvalifiserte til europacupspill. Som seriemester kunne vi gått inn i Champions League, men på grunn av tøffe økonomiske krav valgte klubben å melde seg opp i CEV-cupen, som er trinnet under Champions League innen volleyball, forklarer Jonas Waale Kvalen.

Rehabilitering i fjor

– Jeg sleit med en kneskade i fjor og brukte mye tid på rehabilitering. Men sesongen som nå er over gikk veldig bra, og jeg gleder meg til kommende sesong, både på landslaget og klubblaget, sier Waale Kvalen.

Han kan melde om spennende tider for herrelandslaget, der voldingen står bokført med drøye 20 landskamper så langt.

– Vi skal ut i EM-kvalifiseringskamper snart. Allerede 15. august møter vi Hviterussland på bortebane. Så venter Spania og Georgia. Det blir fire kamper i perioden 15–25. august, så en pause til januar og to nye kamper i kvalifiseringa da, forklarer Waale Kvalen.

Etter at treningssamlinga for landslaget er over i Vesterålen skal de spille to treningskamper mot Danmark før møtet med Hviterussland.

Sigurd Festøy er den andre voldingen på A-landslaget. Foto: PRIVAT