Er flere rammet av kols enn på landsgjennomsnittet? Diabetes 2? Er mange uføretrygdet? Hvor mange tar legemidler mot psykiske lidelser? Hvordan står det til med fødselsvekten for nyfødte?

De nye folkehelseprofilene for alle landets kommuner er nå klare. De skal hjelpe lokale myndigheter å skaffe seg oversikt over tilstanden i egen kommune. Det skal gjøre dem bedre i stand til å sette inn tiltak der det trengs mest.

Her finner statistikkbanken (ekstern lenke)

Kommunene har fått økt ansvar for forebygging gjennom samhandlingsreformen, som trådte i kraft fra nyttår. Målet med folkehelseprofilene er å gi hver kommune de store linjene for innbyggernes helsetilstand.

– Spørsmålet er heller hvilke tiltak som vil monne mest i akkurat din kommune, hvilke du bør begynne med og hvilke du kan vente litt med. Vi håper at folkehelseprofilene og kommunehelsa statistikkbank vil være til hjelp i dette arbeidet, sier direktør Geir Stene-Larsen.

Folkehelseprofilen gir en generell oversikt over 32 temaområder. Ved å gå inn i statistikkbanken, kan man bryte ned dataene og fordype seg i spesielle problemstillinger.(©NTB)