Leser i Sunnmørsposten at Gudmund Hoel har flere planer om sykkeltraseer i Ålesund klare. Bl.a. på strekningen Campus Ålesund – Sentrum via Volsdalen.

Det tør være kjent at GH har sin kjepphest angående hvor traseen skal gå på denne strekningen. Men her er det flere alternativer som må utredes. Aktuelt kan være å følge Borgundvegen, en annen trase kan være Nørvegata-Ystenesgata-Sundgata.

Også en trase for gang/sykkelvei syd for innfartsveien, som del av et sydlig alternativ, kan være aktuell, (dette har vært lansert flere ganger).

Det er politikerne i Nye Ålesund som skal ta avgjørelsen om trasevalg, og de bør derfor kreve flere alternativ utredet på denne strekningen, slik at ikke GH’s kjepphest blir det eneste man får på bordet. Han er byråkrat og skal ikke mene noe om saken, bare utrede for politisk vedtak. Bl.a. bør en vurdere den mest hensiktsmessig trase opp mot den stor boligutbyggingen på Voldalsberga og tilgang til sykkeltrase, koblet sammen med traseen for de som sykler lenger østfra og utover mot Sydsida.

Husk det er politikerne som skal bestemme traseen ikke Gudmund Hoel. Regner med at saken om sykkeltraseer blir sendt ut på høring til de områder som blir berørt.