Leserinnlegg:

«På tide med ishall til Ålesund?»

Ishall: Ishallen i Hamar.  Foto: Fredrik Hagen

Meninger

Nå som Ålesund har blitt storby er det virkelig på tide å ta opp dette temaet. Vi har massevis av turmuligheter, masse fotballbaner og ballbinger og til og med basketballkurver. Vi har blitt er storby, og enhver by med respekt for seg selv bør ha en ishall! Selv om vi har et sykt bra fotballag trenger vi ikke pisse på dem som ikke er interessert i fotball i det hele tatt!

Vi har i dag om lag 50 ishaller i Norge (tell hentet fra Wikipedia og hockey.no). Dette er ishaller der det i flere av dem er kamp om å få istid. Ishaller der det i flere av de arrangeres store arrangementer som trekker folk. Se til Hamar for eksempel. Ishallen der er fra før vinter OL i 94 og huser i dag ett av Norges beste ishockeylag og har i tillegg de siste årene arrangert idrettsgallaen.

En ishall til Ålesund vil ikke være noe annet enn positivt. En flerbrukshall som kan brukes til for eksempel håndball og andre innendørsidretter på sommertid, og ishockey, curling, skøyteløp og andre vinteridretter på vinterstid. En ishall i Ålesund vil kunne gi skoleklasser muligheten til alternative gymtimer. Det vil gi idrettsglede til barn som ikke nødvendigvis er interessert i fotball.

Det vil kunne være en hall der vi kan skape arrangementer som vil trekke flere folk til Ålesund.

Vi har tross alt nesten aldri naturlig is her i Ålesund.


Tar vi utgangspunkt i ishallen i Nye Leon anlegg som brukes av Nærbø IL har denne ifølge narboil.no en årlig driftskostnad på 1014214,58. Si at ved frigåing på kveldstid tar man betalt henholdsvis 50 eller 100 kroner. Ved en inngangspris på 50,- vil vi da trenge 20 000 besøkende i løpet av ett år for å dekke årlige driftskostnader og ved 100,- vil vi trenge 10 000 besøkende. Dette er ikke store tall for en stor by som Ålesund.