Klasse 10 B på Blindheim ungomdskole:

«Vi er redde»

Klasse 10B på Blindheim ungdomsskole reagerer på at det ikke er rødt nivå på skolene. Les brevet elevene har skrevet til Ålesund kommune her.

Klasse 10 B: 10. klasse på Blindheim ungdomsskole er sterkt kritisk til koronahandteringa til kommunen.  Foto: Staale Wattø

Meninger

Til Ålesund Kommune

Hei, vi er en klasse fra Blindheim Ungdomsskole.

Vi er redde, vi er redde for familiene våre, vennene våre og de rundt oss. Vi er helt i sjokk over hvordan dere håndterer smittesituasjonen her i Ålesund når det gjelder skolene. Dere stenger ned så si hele Ålesund, men skolene får ikke rødt nivå engang, det er helt katastrofe og vi føler på et stort ubehag. Vi ble helt sjokkert og overrasket da vi så at dere ikke engang gjør en eneste forskjell mellom skolene, hva er det dere tenker på?På skolen sitter vi ca. 25+ elever på et trangt, lite klasserom der det er helt umulig å holde forsvarlig avstand til hverandre. Her er dårlige ventilasjon og vi sitter i 6-7 timer og puster inn den samme dårlige luften. Vi har mange forskjellige lærere som har over 100 andre elever som de underviser, og noen av språklærene våre jobber jo til og med på flere skoler og flere trinn, men vi skal uansett ha gult nivå og bli blandet med mange. SMITTEBOMBE!

Dere sier at dere vil skjerme oss og “prioriterer” oss, allikevel sender dere oss på skolen med gult nivå, mot vår vilje! Dere hører jo ikke på oss engang! Dette er ikke det beste for oss! Dette er helt uansvarlig!

Vi ber ikke dere om å stenge skolene, men å bare gi oss rødt nivå sånn at vi i hvert fall kan føle oss litt mer trygge og beskyttet.Svaret ordføreren kom med til to jenter på gaten i at NRK intervju, er rett og slett det dummeste og mest arrogante svaret vi har hørt på lenge, spørsmålet ble jo ikke engang besvart. De ville vite hvorfor vi kommunen ikke går over til rødt nivå, men svaret de fikk var at det ikke «bare var å stenge skolene».

Mens vi må dra på skolen og møte mange elever og lærere og være redd for å kanskje bli smittet, så sitter dere i kommunen hjemme i Teamsmøte og snakker der mens dere kanskje til og med koser dere med kaffe og kaker. Vi vil gjerne ha dere på besøk sånn dere kan se hvordan det er her på skolen på gult nivå.

Dere sitter og venter på at vi skal få smitte på skolen før dere i det hele tatt gidder å gjøre noe. Sist det var høy smitte i Ålesund gjorde dere heller ikke noe, og hva førte det til? Jo, det førte til at det ble mange smitteutbrudd på skoler og over 100 i karantene.

Nå i dag (27. April) er det minst 600 i karantene, det er en katastrofe. Ville dere latt huset deres stått i flammer for å så vente til dagen etter i tilfelle flammene slukker? Dette er slik det føles ut som for oss elever som sitter her og venter på at vi skal bli smittet så dere skal sette inn tiltak.

Mange fikk ødelagt hele påsken sin fordi de måtte være hjemme i karantene fordi det ble smitteutbrudd, hadde dere bare gjort noen tiltak så hadde det kanskje ikke blitt sånn, og nå er det enda mer smitte enn det var før og i påsken.

Nå som vi er i denne situasjonen med høyt smitte, igjen, så burde dere kanskje tenke litt over hvordan det ble sist og på feilen dere gjorde da. Ønsker dere virkelig at det skal skje det samme igjen, eller har dere tenkt å lære av feilen dere gjorde før påske?

Med vennlig hilsen,

Elever i klasse 10b på Blindheim Ungdomsskole

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Meninger