Lørdagskommentar:

Sommeren, meteren og antibakken

For fire måneder siden krevde en rekke kommuner å få innføre tøffere smitteverntiltak enn det nasjonale myndigheter anbefalte. Nå står vi i kø med krav om oppmyking. Det skjer mens smitten kommer snikende tilbake.

Nå strammer regjeringen inn. Den planlagte gjenåpningen er satt på vent.I de siste ukene har kravene om mer frihet økt i styrke, mens regjeringen og helsemyndigheten stadig oftere har havnet i problemer med å gi fornuftige svar på hvorfor det ene er lov, og det andre ikke.  Foto: Mikael Fritzon/TT

Kommentar

Nå strammer regjeringen inn. Den planlagte gjenåpningen er satt på vent. Helseministeren og helsedirektøren hadde en streng mine under fredagens pressekonferanse der de nye tiltakene ble presentert. Vi aner at de har skjønt at vi ikke er like lette å ha med å gjøre denne gangen som vi var da Erna Solberg i mars stengte ned landet og innførte de mest inngripende tiltak vi noen gang hadde stått overfor i fredstid.