Vi fikk oss et nyord, denne uka: «Storydoer».

Det er bare å innrømme det først som sist: Kommentarforfatterens forhold til teambuilding, seminarer og predikantblid coaching er ytterst angstbitersk.

Hele den industrien som ustanselig produserer floskler om motivasjon, bedriftskultur, målstyring og ledelse, og som krever at vi stiller med entusiasme. Vi må se mulighetene, ikke utfordringene.

Konsulentenes ordgyteri er for kommentariatets og opinionens yppersteprester uhyre vanskelig å takle uten å gli rett inn i sarkasmen.

Blant ukas mest delte saker var Gelmuyden Kiese-sjef Andreas Wabøs blogginnlegg om hvordan hans PR-folk var «storydoers».

Det handlet om å leve historien, i stedet for å fortelle den, for «The Crazy Ones»,som han kalte sine ansatte: «I GK ser alle våre 125 unike mennesker på seg selv som crazy ones. De tenker dramatisk annerledes. De setter handling foran holdning», skrev han.

Og utløste er ras av reaksjoner.

Av og til finner vi den beste komikken i den ufrivillige. Det er alltid kleint å forholdeseg til selvskryt, enten det er pressens omtale av egne opplagstall, det er tv-kanalers omtale av egne seertall eller det er selskapers pressemeldinger om egne kontrakter.

Selvskryt bør definitivt komme fra andre.

Det ironiske paradoks i at floskel-strømmen kom fra en adm.dir i et av landets største PR-byråer, som lever av å få andre til å kommunisere bedre, er herlig.

Det bidro naturligvis til den massive nettdelingen.

Men, for oss andre som lever av informasjon, fins det en rekyleffekt innimellom humringen.

Renser vi selv godt nok i språket vårt? Pressefolk kan meget raskt bli knepet med buksene rundt anklene. Her kan GK-sjefens «The Office»-språk kanskje bidra til noe godt:

Enhver journalist har en fordømt plikt til å ikke bli svadagenerator.

Byråkratisk kansellispråk er nå en ting, enda verre er når språket smittes av det innholdsløse skvalderet, og tåkelegger det vesentlige innholdet i sakene vi skriver.

Hver journalist som skriver «fokusområde», «konkurransedyktige betingelser», «totalløsninger » og «prosessorientert» den neste uka, må lese «The Crazy Ones» tre ganger høyt.