– Jeg vil svare valgkomiteen dersom den henvender seg. Det får bli mitt svar nå, skriver Kinserdal i en tekstmelding til Tidens Krav.

Etterfølger

Vi mener tiden er inne for å finne Kinserdals etterfølger. Han har ikke lykkes med å lege sårene etter den opprivende striden om lokalisering av nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal. Han har ikke lykkes med å få på plass et konstruktivt samarbeid mellom sjukehusa i fylket og på toppen av dette har han ikke lyktes med å få styring med økonomien. År etter år har drifta av foretaket gått med betydelige underskudd.

Det overordnede ansvaret for alle disse forholdene ligger hos styrelederen. Vi tror helseforetaket nå har behov for nye impulser. Det kan en få ved at det hentes inn en ny styreleder.

Vi ser at Kinserdal i perioder har hatt svært krevende arbeidsforhold. Striden mellom Molde og Kristiansund fikk etter hvert dimensjoner vi trodde knapt var mulig. Dessverre bidro ikke Kinserdal akkurat til å dempe gemyttene. Hans deltakelse i en del av prosessen i forkant av tomtevalget var definitivt ikke egnet til å dempe temperaturen i denne fra før glovarme saka. I etterkant opplevde han mistillit fra legene ved sjukehusene i både Kristiansund, Ålesund og Volda. Kinserdal fikk også kraftig kritikk for flere av e-postene han skrev knyttet til sluttavtalen til Astrid Eidsvik, som gikk på den kompensasjonen hun skulle få dersom hun sto i stillingen til etter at tomtevedtaket var gjort.

Utenfor fylket

Nå er det klart for å starte byggingen av det omstridte sjukehuset på Hjelset. Da mener vi tiden er inne for å få på plass en ny styreleder som ikke har med seg i bagasjen hele striden rundt plasseringen av det.

Slik stemningen fortsatt synes å være innad i helseforetaket, ser ikke vi bort fra at det også denne gangen kan være lurt å hente en styreleder som bor utenfor fylkesgrensene.