Vi får de politikerne vi fortjener, heter det. Det hadde vært til hjelp om Høyre, som har sittet med helseministeren siden 2013, hadde et fylkesparti som tok kampen for mer penger til sjukehusene på alvor. Det har så langt vært påfallende taust fra den siden.

Det hadde også hjulpet om flertallet i bystyret i Kristiansund, med Arbeiderpartiet i spissen, kunne legge bort omkampene.

De har saksøkt staten to ganger, og tapt begge gangene, når det gjelder plasseringen av nytt sjukehus på Hjelset.

Nå vil de ha en omkamp til.

Forstå det den som kan.

Vi blir gjerne med på en diskusjon om det i framtida er mulig å få etablert Ålesund sjukehus som et universitetssjukehus. En kobling mellom fagmiljøet ved NTNU og sjukehuset, med tanke på øke forskningen innenfor helseområdet, bør det arbeides videre med.

Men at Høyre kommer med dette i den krisen helseforetaket nå står i framstår som et litt desperat forsøk på å flytte oppmerksomheten bort fra de egentlige problemene.

Det samme som vi ser skjer i bystyret i Kristiansund når de nekter å være med på det videre arbeidet med å få bygget et nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal.

Til helga har Høyre fylkesårsmøte nettopp i Kristiansund.  Det er en ypperlig mulighet for partiet å vedta et tindrende klar resolusjon rettet til sin egen helseminister med krav om mer penger til sjukehusa.

En slik resolusjon vil faktisk bli lagt merke til.

Det er dit vi nå er på vei, med Høyre og Arbeiderpartiet i spissen.