«Sjukehuskrisa som politisk spill»

Ålesund Høyre vil ha Ålesund sjukehus som universitetssjukehus, mens Kristiansund Arbeiderparti vil ha omkamp om fellessjukehuset på Hjelset. Dette skjer mens sjukehusa i fylket må kutte utgifter til det går på helsa løs.

SPILL: Egenmarkering, en begynnende valgkamp og en dose fogderistrid er det som preger den politiske debatten som sjukehusene.  Foto: Staale Wattø

Vi fortjener mer enn at sjukehuskrisa blir gjort til et politisk spill

Leder

Vi får de politikerne vi fortjener, heter det. Det hadde vært til hjelp om Høyre, som har sittet med helseministeren siden 2013, hadde et fylkesparti som tok kampen for mer penger til sjukehusene på alvor. Det har så langt vært påfallende taust fra den siden.

Det hadde også hjulpet om flertallet i bystyret i Kristiansund, med Arbeiderpartiet i spissen, kunne legge bort omkampene.

De har saksøkt staten to ganger, og tapt begge gangene, når det gjelder plasseringen av nytt sjukehus på Hjelset.

Nå vil de ha en omkamp til.

Forstå det den som kan.


Leserinnlegget til lege Egil Schistad blir lest av titusenvis:

Drar i gang #ringibjella

Leserinnlegget til lege Egil Schistad har gått Norge rundt. Nå håper han flere vil engasjere seg i helsekutta. – Jeg vil ringe i bjella for dem som ikke kan ringe selv, sier han.

Men igjen ser vi at egenmarkering, en begynnende valgkamp og en dose fogderistrid er det som styrer den politiske agendaen i fylket.

Vi blir gjerne med på en diskusjon om det i framtida er mulig å få etablert Ålesund sjukehus som et universitetssjukehus. En kobling mellom fagmiljøet ved NTNU og sjukehuset, med tanke på øke forskningen innenfor helseområdet, bør det arbeides videre med.

Men at Høyre kommer med dette i den krisen helseforetaket nå står i framstår som et litt desperat forsøk på å flytte oppmerksomheten bort fra de egentlige problemene.

Det samme som vi ser skjer i bystyret i Kristiansund når de nekter å være med på det videre arbeidet med å få bygget et nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal.

Til helga har Høyre fylkesårsmøte nettopp i Kristiansund.  Det er en ypperlig mulighet for partiet å vedta et tindrende klar resolusjon rettet til sin egen helseminister med krav om mer penger til sjukehusa.

En slik resolusjon vil faktisk bli lagt merke til.


Når sjukehusene i fylket står i en dyp økonomisk krise fortjener vi som velgere, pasienter og pårørende noen mer enn at dette gjøres til et politisk spill inn mot lokalvalget til høsten.

Det er dit vi nå er på vei, med Høyre og Arbeiderpartiet i spissen.


Avdelingssjef roper varsku om pengemangel for røntgen, CT og MR

Avdelingssjef ved Ålesund sjukehus: – Nedbygging av Sunnmøre

Inge Lode er avdelingssjef for radiologi i Ålesund og Volda. Han frykter en styrt nedbygging ved sjukehusa på Sunnmøre.

 
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Leder