Folkeopplysning er krevende, for folket å opplyse politikere og viktige deler av media langt mer krevende. I en slik situasjon var det bra at Norges Lastebileier-Forbund (NLF) tok styring, ved å hente inn politikerne og andre sentrale aktører til folkemøte 31. mai. 4–500 til stede i Bjørnsonhuset, er bra på en så varm og fin dag.

Bare Høyre, som klart og samla går inn for Møreaksen (MA), syntes at Romsdalsaksen (RA) ble utredet tilstrekkelig i sin tid, og derfor at ny utredning er unødvendig og bortkastede penger. Alle andre parti og lister var klar på at RA ikke er utredet på skikkelig vis.

Adm.dir. i NLF var klar på at Romsdalsaksen er beste løsning, og må utredes på skikkelig vis. Å bruke 6–7 år på en slik utredning mente han imidlertid var unødvendig. Samme oppfatning hadde Geir Kjersem hos LMG Marin. Han viste til at det tross alt dreier seg om et fjordsystem hvor det allerede er innhentet mye informasjon.

Geir A. Mo rundet av arrangementet, minnet om klimautslipp knyttet til den lange og dype undersjøiske tunnelen – verstingen i MA-lenken. Motsigelser som firefelts motorveg med seks rundkjøringer gjennom Molde ble også nevnt av flere, samt den åpenbare fordelen for syklister. Håper noen flere politikerne og et par aviser innhenter folkets forstand, slik at de kan opplyse folket – og ikke motsatt.

Paul Andreas HofsethÅlesund

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.