Kanskje ikke så overraskende, men like fullt veldig greit å få bekreftet: Molde-ordfører og fylkes sterkeste Høyre-politiker, Torgeir Dahl, er i Sunnmørsposten (onsdag 16. januar) klinkende klar på at han vil ha vekk sykehuset i Volda. Jeg siterer:

«Til Sunnmørsposten sier Dahl at han tror den langsiktige løsningen for fylket er to fullverdige sjukehus med føde, akuttmottak og traumeavdeling.»

Når vi kjenner til hvilke kontakter samme Dahl hadde oppover i systemet, hele veien til helseminister Bent Høie, da kampen sto om sykehus i Molde eller Kristiansund, skal vi ta dette på fullt alvor. Kontakten er neppe blitt svekket! For det som her egentlig blir sagt, vel å merke med mine ord, men med Torgeir Dahls tankesett er:

Bort vekk med Volda-sykehuset, og en oppgradering av det nye sykehuset i Molde til det kommer på høyde med Ålesund sykehus. Reduserte midler til sykehusene på Sunnmøre, og mer til Molde!

De som ikke tidligere har sett denne «tegninga» bør i alle fall gjøre det nå. Samtidig som både de og tusener av andre, ikke minst fra Søre Sunnmøre, bør stille opp kommende mandag kl. 18.00 ved barneavdelinga ved sykehuset i Ålesund for å gi ei klar å tydelig tilbakemelding til både Torgeir Dahl og alle hans venner.

Forsvar sykehusene på Sunnmøre!

Hans Kjetil KnutsenÅlesundlista og Sunnmørslista

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

foto
Torgeir Dahl. Foto: Staale Wattø