I 2015 ble det anmeldt til sammen 1367 voldtekter i Norge, noe som tilsvarer en økning på 12 prosent fra 2014. I alt 48 prosent av disse voldtektene skjer på fest. Strafferammen for å ødelegge noens liv på den måten er fremdeles bare 10 år, selv i verdens rikeste land.

Jeg grøsser ved tanken på at voldtektene kanskje skjer med den dunkende musikken til TIX i bakgrunnen.

Lov med voldtekt av kona

«Samleie eller annen seksuell omgang mellom en mann og hans egen kone – så lenge kona er over 15 år – er ikke voldtekt.»

For bare tre år siden ble det altså lovlig å voldta kona si, så lenge hun var over 15 år. Dette skjer i vår tid. Likevel sitter nyere generasjoner i Norge og lager låter som romantiserer voldtekt, og objektiverer jenter.

Ødelegger

Med tekster som lyder «Hooker en tøs, jeg vil se deg naken så slipp deg løs» og «Synger om mitt sjuke lem, som reiser seg for deg. NED PÅ KNE!» , «Jeg skal ta deg med å leke duracell-kanin» og «Looney mekker tøs», har TIX sammen med mange andre, bidratt til å ødelegge en industri og en feiring som i utgangspunktet skulle være gøy for både gutter, og jenter.

«Tekstene har ingen betydning, det som synges er bare fjas og nødrim, men likevel når de opp på de norske hitlistene Russen hadde neppe sunget med hvis tekstene var for drøye.» sier han selv til Dagbladet om tekstene ...

Men det er feil! Fordi tekstene har betydning! Tekstene har betydning for meg, venninnene mine, lillesøstera mi, og dine potensielle, framtidige døtre som gjøres til objekt!

Horer og kapteiner

Det er merkelig at det utelukkende bare er jenter som blir omtalt som «horer» og «tøs» i sangene, mens gutter blir framstilt som rike sjeiker, kapteiner og legender.

Vel, du tar feil, fordi det gjør de allerede.

«Dette ekke voldtekt, bare legg de ned på ryggen din og hold kjeft» synges det i låten til en russebil fra Ålesund i 2016 av en annen produsent, og tro meg, jeg har hørt ungdommer sunget med til selv dette.

Hva er for drøyt?

Ikke vet jeg hvor grensen for «drøyt» går i vår tid, men ethvert normalt menneske kan umulig se på denne teksten som OK. En kan gjerne si at det er tull, og at man ikke mente noe med det ... Men det blir for dumt, fordi det finnes ikke noen god unnskyldning, eller en spøk som er morsom nok, til å la mennesker bli til objekt som ikke duger til mer enn sex. Fordi det er dette som blir realitet, sakte, men sikkert.

Det er dessuten en hån mot både de som arbeider for likestilling, og mot meg som selv er jente i dagens samfunn. Enkelte russebusser krever jo faktisk seksuell omgang av jenter, for at de skal få være med å «rulle».

Feiringen var i utgangspunktet for å feire at 13 gjennomførte år med skolegang var omme, og ikke at man får «knulle rundt» i 17 dager, uten nødvendig samtykke fra den andre parten.

For seint eller for tidlig?

En kan si at det er for seint i 2016 å spøke med kvinneobjektivisering og voldtekt, men man kan gjerne også si at det er for tidlig. Det er nemlig bare 127 år siden vi jenter fikk gå i 17. mai-tog, og det hele 19 år senere enn guttene fikk det. Selv ikke etter disse 19 årene, fikk vi bære flagget vårt.

Vi fikk heller bære blomsterkranser, fordi vi var (er) kvinner i en mannssjåvinistisk verden. Det er dessuten bare 60 år siden vi fikk lov å være med i korps. Hvem skulle trodd at det å spille på en tuba krevde de «magiske kreftene til en mann»? Men ikke tenk på det! Vi fikk jo en sang dedikert til oss jenter da Arne Per lagde sin cover av «Whistle», som lød «Vil du blåse i fløyta mi?» ...

Likestilling

Vi er ikke kommet halvveis så langt som det vi tror når det gjelder feminisme. Det er fordi likestilling ikke kommer av seg selv.

Når russ hvert eneste år nedverdiger kvinner med nye, fæle tekster, så ødelegger de for en hel rekke sterke kvinner som har kjempet kvinners sak for en rettferdig verden, slik som Katrin Stoltenberg.

Det er «kødd», «fjas» og «nødrim» helt til det er for sent, og vi har normalisert det vi hører fra høyttalerne til russebusser og biler landet over.

Likestilling er selve nøkkelen til utvikling! Vi som verdens rikeste, velutviklede land burde være et eksempel for resten av verden. Spesielt fordi vi kan være stemmene til de 15-årige konene til svin i India, som blir lovlig voldtatt, og ikke har noe de skulle sagt i det hele tatt.