Prost Klemmetsby om Riise-gjenforening:

Velkommen Riise-brødre!

- Til syvende og sist forstår vi verdien av å legge gammelt gruff til side, starte på nytt og finne sammen igjen. Og når det skjer, så oppleves det som godt.

Prost Svend Klemmetsby ønsker Riise-brødrene velkommen tilbake til Ålesund.  Foto: Staale Wattø/Scanpix

Leserinnlegg

John Arne Riise har kommet tilbake til Aafk. Det skjedde på fredag på Color Line stadion. Det var flott at han syntes det var deilig å være tilbake i Aafk- drakta etter 18 år borte fra byen.

I løpet av disse årene har John Arne Riise hatt en fantastisk fotballkarriære som ikke trenger å beskrives nærmere. Hele Norge kjenner til den.

Men forholdet til Ålesund og Aafk har ikke vært det beste. Også dette er godt kjent blant de fleste. Mye har vært rykter, mye har vært fortalt i offentlighet og ting har i neste omgang vært tilbakevist fra både John Arne og Aafk. Slik blir det ofte når temperaturen blir høy i et spent forhold.

Og mye har stått på spill. Attraktive fotballavtaler, mye penger og prestisje. Og dette gjaldt ikke bare karriæren til John Arne, men også til Bjørn Helge.

Ikke mer om dette. Det som nå er flott er at disse to enere av noen fotball- brødre har vendt tilbake til byen begge to. Og resten av familien har valgt å legge det konfliktfylte som var, bak seg.

Bjørn Helge gjorde det først, sammen med Aafk, da de underskrev avtale i fjor, og så begynte den gode ballen å rulle bokstavelig talt. Det ser ut som om alle har tatt et valg om ikke å dyrke og nære opp under det som ligger i fortiden, men heller se fremover, bruke fornuften og  la fortid være fortid.

Noe som også er rørende er at ålesunderne har blitt med på den gode mottakelsen av de to brødrene. Sikkert fordi de trengs til å løfte Aafk i Tippeligaen, men jeg tror det ligger mer bak enn dette. Til syvende og sist forstår vi verdien av å legge gammelt gruff til side, starte på nytt og finne sammen igjen. Og når det skjer, så oppleves det som godt.

En slik historie om forsoning i anspente forhold skulle vi gjerne hatt flere av i offentlige media! Og så avgjort også i mange, mange forhold som heldigvis aldri kommer på trykk.

Nå gleder vi oss til 2016- sesongen i Tippeligaen! Sesongen har fått en ekstra verdifull dimensjon over seg takket være Riise- brødrene og Aafk - uansett hvordan tabellplasseringen blir i november.


Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Leserinnlegg