«Automatiske strømmålere»

sender: Den automatiske strømmåleren har en radiosender som sender kontinuerlig. Forfatteren av innlegget er verken begeistret for dette eller for motivet for å gjøre det. Foto: NTB SCANPIX 

Leserinnlegg

I disse dager blir det montert nye strømmålere rundt omkring i de tusen hjem. AMS strømmålere blir de benevnt.

De har innebygget en radiosender som sender signaler til nettselskapets sentral, slik at du og jeg ikke lengre behøver å ringe inn målerstanden hver måned. Dette siste er vel å bra, men hvorfor skal det settes opp en radiosender inne i hvert hus. Det sies det ikke er skadelig, men dette har vi hørt før, spesielt når det gjelder norsk strålevern. I utlandet har de et noe annet syn på denne saka.

For mitt vedkommende vil denne stå en halv meter fra kjøkkenbenken i høyde med hodet. Derfor ønsker jeg ikke å få montert denne saka; det må da gå an å få monter senderen på en vegg utenfor huset.

Personvern: Datatilsynet skeptisk til digitale strømmålere

Dette apparatet avgir signal hvert minutt gjennom hele døgnet, er dette nødvendig; ikke for å formidle målerstanden hver måned. Nei grunnen er at det vil komme flytende tariff på strømmen, og sannsynligvis flytende tariff på nettdelen, og da blir signal mengden en helt annen.

Kan dere forestille dere hvordan dette skal administreres, og hvordan regningene vil se ut, og hvordan skal det være mulig å kontrollere riktigheten av disse regningene.

Prisen på nettleie kommer til å skyte i været, på grunn av økningen i administrasjon og utstyr som dette systemet trenger. Så hva er årsaken til dette spetakkelet. Jo det norske markedet skal finkjemmes for hver en ledig kW og sendes til Tyskland for industrien der trenger mere billig strøm. Det er ikke så nøye med den norske industrien.

Kjell Tandberg
Tjørvåg

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.