Sunnmørspostens redaktør svarer:

«Til en helt vanlig fyr»

Andreas Follesø ber Sunnmørsposten svare på spørsmålet om hvem som er vanlige og uvanlige folk, i et leserbrev 10. september.

Vanlige folk: Sunnmørsposten ser på Pride-deltakere som helt vanlige folk, slår ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg fast. Her et bilde fra Ålesund Pride.   Foto: Marius Simensen

Leserinnlegg

Bakgrunnen er et oppslag i avisa dagen etter Pride, hvor en næringsdrivende reagerer på stenging av gatene i sentrum mens festivaler pågår, og mener da festivaler generelt. På førstesida skriver vi at stenging av gater har medført ulemper for vanlige folk. Med «vanlige folk» mener vi i denne sammenheng personer som ikke er festivaldeltakere, uavhengig av om de deltar på Pride, Matfestival eller Båtfestival. Det var ikke i vår fjerneste fantasi at ordet «vanlig» kunne tolkes på en nedsettende måte.

Hilsen fra en uvanlig fyr:

«Er det opp til Sunnmørsposten å avgjøre hvem som er vanlige og uvanlige?»

Etter at Ålesund Pride nylig sperret gatene for «vanlige» folk har Sunnmørsposten valgt å bruke forsiden, samt to sider i avisen til å fortelle om den ulempen dette har medført for, nettopp «vanlige folk».


Andreas Follesø opplever at dette ordet stempler ham som «uvanlig», siden han var en av Pride-deltakerne. Det var aldri meningen.

Ord er arbeidsredskapet vårt, og vi er opptatt av å bruke et mest mulig presist språk, så derfor er det alltid nyttig med tilbakemeldinger. La det være helt klart; vi ser på Follesø som en helt vanlig person – som er unik og uendelig verdifull – i likhet med alle andre.

Sunnmørsposten mener at alle mennesker er like verdifulle, uavhengig av kjønn, legning, alder, hudfarge, religion etc., og det er dette menneskesynet som preger avisa. Så takk til Follesø for muligheten til å oppklare en misforståelse.

Hanna Relling Berg
Ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten


«Det er fullt forståelig at gatene må stenges for trafikk når så mange folk samles for å gå i sentrum. Men hvorfor ble gatene stengt også torsdag, fredag og søndag»

– Det er positivt med Pride i byen, men unødvendig å stenge gatene i mange dager i forkant. Festivaler bør ikke holde vanlige folk vekk fra sentrum, sier tannlege Fredrik Skodje ved Apollonia tannklinikk.4.000 møtte opp på den første Ålesund Pride – pridelederen rørt til tårer:

– Nå kjenner jeg meg så stolt av å være den jeg er. Og trygg på at det er greit, til og med i Ålesund

– Nå kjenner jeg meg så stolt av å være den jeg er. Og trygg på at det er greit, til og med i Ålesund, sier Tonje Eide fra Ålesund.


Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.