Leserinnlegg:

«Forargelsens hus på Slinningen»

I tiår: I flere tiår har dette huset stått til forfall på Hessa, til fortvilelse for naboene, og kommunen framstår maktesløs.  Foto: Staale Wattø

Leserinnlegg

Gjennom tiår har dette huset vært skrevet om og snakket om. Rønna som fortsatt står der og forfaller, er et trist syn og en fare for omgivelsene.

Alle frister er brutt. Ingen tar ansvar for en skamplett i et ellers hyggelig nabolag. Når alt blir låst slik, har vel kommunen et ansvar for å gripe inn? Løfter er gitt av ordførere og andre, men ingen ting har skjedd. Er det likegyldighet eller maktesløshet som gjør at kommunen ikke kan få fjernet skampletten? Eller er ikke øverste ansvarlige i kommunen interessert i at beboerne på Slinningen skal ha det trivelig?

Kalles «Forargelsens hus» på folkemunne

Advarer om at skifer faller fra taket

En nabo på Slinningen i Ålesund ber Fylkesmannen i Møre og Romsdal om hjelp.I tretti år har nå dette vært en sak. Den bør nå kunne løses. Nå må politikerne fra Hessa også komme på banen for å fram en løsning. Er kommunens ledelse så opptatt med den nye store kommunen at de ikke ser utrivelige omgivelser i nærmiljøet? Bor vi i feil bydel?

Huset må fjernes så vi slipper denne situasjonen. Vi har hele tiden trodd at naboloven kunne anvendes i denne saka, men her ser det ut til at vi fortsatt skal ha et eksempel på at naboloven kan brytes uten konsekvenser. Eierne gir blaffen, kommunen gir blaffen. Er det slik vi bør ha det? Respekten for myndigheter og lover blir i alle fall ikke bedre når slikt kan skje.

Kjell Arne Slinning
Ålesund

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.