Leserinnlegg:

Nå må vi våkne

Leserinnlegg: Mathias Huang (12) har skrevet leserinnlegg om regnskogen og bærekraftig energi. Bak han står skolens juletre som er dekorert med plast og annet søppel, blant annet julelenker av Stratos-papir.  Foto: Lene Flataker

Leserinnlegg

Vi må begynne å våkne. Verden er i fare og nesten ingen bryr seg. Dette handler ikke bare om å redde planeten vår, men også våre liv. Jeg skriver dette fordi det er vår framtid det handler om. Det er vi som skal vokse opp og leve på denne planeten og gi den videre til våre barn.

Bruk bærekraftig energi

Jeg mener at vi burde bruke mer bærekraftig energi fordi det bra for miljøet og det kan brukes om og om igjen, for eksempel vannkraft eller solenergi. Visste du at solen gir oss minst 20 ganger mer energi enn det vi trenger? Med fornybar energi så blir det billigere energi, byene vill bli renere og mer stille. Det blir mindre utslipp av CO₂ og biler vil ikke være et problem.

Vi må gjøre verden vill igjen

Over halvparten av all regnskog er borte og det har skjedd på bare 50 år. Det er ikke bærekraftig å i kutte ned trær for evig. Visste du at vi mennesker hogger ned 15 milliarder trær i året? Hvis vi tar vare på naturen vil naturen ta vare på oss. Trær renser luften vi puster. Uten panter og trær ville det vært ulevelig her. Visste du at 70 % av alle fugler er tamfugler. Halvparten av jordens fruktbare jord er nå jordbruksland. Vi må la skogen vokse og ta over plasser vi ikke bruker.

Se filmen til David Attenborough

Jeg mener at alle burde se filmen «Et liv på vår planet» med David Attenborough på Netflix. Filmen handler om hva som har skjedd med verden gjennom hele livet hans, Og det som kommer til å skje med verden hvis vi ikke skjerper oss. Den filmen fikk meg til å tenke hva som kommer til å skje med min framtid.

Til slutt vi jeg si at du må tenke på kloden vår. Støtt regnskog.no, da støtter du også regnskogen og vår fremtid. Ikke kast søppel i naturen og resirkuler søppelet ditt. Du kan gå eller sykle til trening, skole eller jobb. Det er på tide å våkne opp.

Skrevet av Mathias Huang (12), sjuendeklassing ved Åse skole.