Farstad Shipping med flere oppsigelser

Offshorerederiet Farstad Shipping sier opp 26 ansatte ved kontoret i Ålesund. 

Må si opp Administrerende direktør Karl-Johan Bakken da rederiet nylig flyttet inn i nye lokaler på Skansekaia i Ålesund. Men gleden over å flytte inn i nye lokaler dempes av kostnadskutt og nedbemanninger.  Foto: Morten Hjertø

Næringsliv

Selskapet startet i januar prosessen med å redusere kostnader ved administrasjonen ved hovedkontoret, og mandag ble de ansatte informert om resultatet.

Det er beklagelig at dyktige ansatte nå mister jobben. Men det er krevende tider i markedet og med sju skip i opplag i Nordsjøregionen og mange sjøfolk oppsagt, må vi også redusere administrasjonen på land, sier konsernsjef Karl-Johan Bakken i Farstad Shipping i en kommentar.

Etter det smp.no kjenner til, har kontoret drøyt 80 ansatte.

Varsler flere tiltak

Siden 2014 har Farstad Shipping, som en del av en større prosess, gjennomført en rekke kostnadsbesparende tiltak på sjø og land. Selskapets kontor i Aberdeen er lagt ned, det er gjennomført oppsigelser og permitteringer av sjøansatte, eldre skipstonnasje er solgt og sju skip ligger for tiden i opplag i Nordsjøregionen.

Les også:
Blodrøde tall for Havila
Olympic Ship i minus - kontantane renner ut

Det er også ventet flere tiltak fremover, heter det i børsmeldingen om oppsigelsene som ble sendt ut etter Oslo Børs stengte mandag.

Leid inn krisehjelp

Farstad Shipping offentliggjorde mandag også kvartalsrapporten og det foreløpige årsresultatet for 2015. 

Begge perioder viser dundrende underskudd etter milliardnedskrivninger.


Farstad Shipping:

Justerer ned verdien av selskapet

Farstad Shipping mener selskapet er verd 1.279 mill. kroner mindre enn tidligere oppgitt.

Av en årsomsetning på 4.011 millioner kroner, leverte rederiet imidlertid et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 1.363 millioner kroner, ifølge børsmeldingen.

Farstad hadde en gjeld på 13 milliarder kroner ved utløpet av året. Da hadde rederiet samtidig 1.578 millioner kroner i kontanter i kassa, sammenlignet med 2.121. millioner ett år tidligere.

Selskapet erkjenner at det kan bli nødvendig å gjøre flere grep for å få økonomien på rett kjøl, og de har derfor leid inn Danske Bank, DNB Markets og Nordea Markets som finansielle rådgivere, skriver styret i kvartalsrapporten.