Offshore-krisen:

Tror staten kan tape inntil åtte milliarder kroner på supplykrisen

Sjefanalytiker i Norne Securities, Karl-Johan Molnes, tror norske banker ikke får tap på mer enn to milliarder kroner på krisen i offshore supply. Staten gjennom Giek går derimot på en langt kraftigere smell, tror han.

Opplag: Farstad Shipping har en rekke båter i opplag og har ennå ikke på plass en avtale med banker og obligasjonseiere som sikrer rederiet videre drift. Gieks utspill i Sunnmørsposten lørdag om at de og bankene må kutte gjeld, kan sette fart i forhandlingene, mener analytiker. Arkivfoto: Nils Harald Ånstad 

Dersom vi antar at tapene blir mellom 20 og 40 prosent vil det bety en til to milliarder i utlånstap for norske banker

Karl-Johan Molnes
Næringsliv

Molnes baserer sine utregninger på uttalelsene til Wenche Nistad kom med i Sunnmørsposten lørdag. Hun er sjef i Giek (Garantiinstituttet for eksportkreditt).