Leder for en dag

Martine (22) skal «skygge» konsernsjef

Denne uka skal norske toppledere ha med seg unge ledertalenter på jobb. Martine Løkka (22) fra Ålesund skal «skygge» konsernsjefen i Manpower Group Norge.

Leder for en dag Martine Løkka fra Ålesund (t.v.) skal følge konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower Group gjennom arbeidsdagen.  Foto: Ungt Entreprenørskap

Næringsliv

– Jeg har stor interesse for innovasjon og forretningsstrategi, sier Martine Løkka (22) fra Ålesund.

Til daglig er hun masterstudent i Organisasjon, ledelse og arbeid ved Universitetet i Oslo.

Startet egen bedrift

I en alder av 18 år startet Martine Løkka studentbedriften Protector SB sammen med medstudenter på NTNU i Ålesund, eller Høgskolen i Ålesund som det het den gang.

– Jeg har stor interesse for innovasjon og forretningsstrategi. I Protector SB fikk vi skape vårt eget produkt, starte egen bedrift og prøve oss ut i næringslivet. Prosjektet gikk over all forventning og det var en ekstremt lærerik prosess, sier Martine Løkka i en pressemelding. Protect SB utviklet en trygghetsalarm knyttet til en app med GPS-sporing.

Heier på ungdom

Nå har Ungt Entreprenørskap gitt henne en unik sjanse. Hun skal følge konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower Group gjennom arbeidsdagen.

Brath er styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge. ManpowerGroup har også utviklet og drevet «Leder for en dag» sammen med organisasjonen gjennom 13 år.

– Norsk næringsliv trenger unge som kan tenke nytt og som kan bidra til å skape verdier. Jeg er stolt og glad over at så mange ledere og virksomheter, gjennom å delta på Leder for en dag, involverer seg i de unges utdannelse. Det gir et viktig signal til skoleverket og samfunnet, sier Brath i pressemeldingen.