Spetalen kjøper tre Volstad-skip

Det Spetalen-kontrollerte selskapet Standard Drilling har kjøpt tre PSV-er fra Volstad Shipping.

Solgt Offshoreskipene fra venstre: "Volstad Surveyor", "Volstad Viking" og Volstad Supplier" ved kai på Hessa i Ålesund.  Foto: Staale Wattø

Investor Øystein Stray Spetalen.   Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Næringsliv

Det melder Standard Drilling i en børsmelding. Selskapet har gjort storhandel med Ålesunds-baserte Volstad Shipping, og har kjøpt Volstad Viking, Volstad Supplier og Volstad Princess for en samla sum på 40 millioner dollar.

Forretningsmannen Øystein Stray Spetalen har dermed på kort tid blitt medeier i totalt ti offshoreskip. Tidligere i år ble det kjent at Spetalen-selskapet kjøpte to PSV-er fra Island Offshore.

Det var Nett.no som meldte dette først.

– Gunstig priset

De tre skipene ble bygd på Aker Brattvåg i årene 2007-2008. Kjøpet er ventet å fullføres i februar, etter at skipene er inspisert.

– Vi er veldig glade over å overta skipene. Skipene styrker vår porterfølje og flåte betydelig og er gunstig priset til 13,3 millioner dollar per enhet, sier Martin Nes, leder av Standard Drilling, ifølge børsmeldingen.

Dette er ifølge børsmeldingen er 67 prosent lavere enn prisen på nybyggene og 47 prosent lavere enn verdien av skipene i et 25-års perspektiv.

Norske markedet

– Fartøyene er alle store og anerkjente PSV-er som utmerker seg med sin kraft, fart og gode evne til å holde på posisjonen, spesielt under tøffe værforhold. Fartøyene skal inn på det norske markedet, og vil trolig bli brukt i operasjoner i tøffe sub-arktiske regioner, sier Nes ifølge Børsmeldingen.

Overdragelsen av skipene representerer en milepæl Standard Drilling, skriver selskapet som har ambisjoner om å kjøpe enda flere billige offshoreskip.

LES OGSÅ:

Spetalen-selskap kjøper PSV-er fra Island Offshore

Volstad satser på ferjer

Volstad Shipping berga av banken