Nordfjord-verft skal bygge søsterskip til nyskapende turistbåt

Torsdag ble det slått fast at Brødrene Aa i Hyen skal bygge nok en turistbåt som skal frakte turister på verdensarvcruise.
Nor-Shipping
  • Shippingmesse som er en av de viktigste møteplassene for den maritime industrien.
  • Nor-Shipping 2017 er det største arrangementet til nå, med nær 1000 utstillere og rundt 35.000 deltakerne fra mer enn 80 land.
Næringsliv

Sammen med Bellona og Enova, slapp selskapet The Fjords, nyheten om at avtalen var endelig i boks. Offentliggjøringen skjer i forbindelse med Nor-Shipping torsdag ettermiddag om bord på turistbåten «Vision of the Fjords».

Det er tidligere kjent at verftet hadde en intensjonsavtale om et søsterskip på handa. Nå er kontrakten i havn - og den nye båten skal ha hel-elektrisk drift.

I trafikk neste år

Søsterskipet vil få navnet «Future of the Fjords» og det er selskapet The Fjords under ledelse av direktør Rolf A. Sandvik som bestiller båten.

Sandvik er overbevist om at turistene vil sette pris på å bli fraktet lydløst og miljøvennlig når de opplever Nærøyfjorden som er satt opp på verdensarvlista til FN.

– Dette er ansvarlig og bærekraftig turisme. Det er unikt, sier Sandvik i en pressmelding.

Det nye søsterskipet får en kapasitet på 400 passasjerer og skal settes i rute våren 2018. Trafikkselskapet Fjord1 og reiselivsselskapet Flåm AS eier hver sin halvpart av aksjene i Fjord AS.

(saken fortsetter under)

Sentralt plassert Turistbåten er godt synlig ved festivalgaten til Nor-Shipping i Oslo sentrum.   Foto: Nor-Shipping

Heder til unge nyskapere på Nor-Shipping

Nyskapende metode for plastinnsamling på havet hedret på shippingmesse. Men rederiforbundet tegner dystert nåtidsbilde for bransjen.

 

Rolls-Royce kapret kontrakt på fem ferjer

Rolls-Royce Marine skal levere 15 gassmotorer til fem ferjer som skal inn i samband i Hordaland.


Årets Skip i fjor

«Vision of the Fjords» ble i fjor kåret til Årets Skip. Sightseeingbåten er bygd i karbonfiber og kombinerer diesel og elektrisk drift.

Hybridbåten vies også oppmerksomhet under årets messe. Torsdag var den valgt som åsted da Bellona og Enova inviterte til seminar med deltakelse fra næringsminister Monica Mæland - og offentliggjøring av den nye kontrakten.

Selve Nor-Shipping-messa finner sted på Lillestrøm, men i tillegg er det er blant annet lagd til en «festivalgate» ved Tjuvholmen i Oslo sentrum. Sentralt plassert framstår turistbåten fra Nordfjord som selve flaggskipet for shippingmessa.

Selskapet The Fjords ønsker å skifte ut større deler av flåten med mer miljøvennlige skip. Den første katamaranen er satt i drift på Nærøyfjorden, og frakter turister nærmest lydløst rundt på verdensarvfjorden.


Hybridbåt fra Nordfjord er «Ship of the Year»

En hurtiggående passasjerbåt bygd og designet ved Brødrene Aa i Hyen er kåret til «Ship of the Year».

 

Hyen-båtbyggar leverer tre hurtigbåtar til trafikk i Møre og Romsdal

Dette skal bli den nye langevågsbåten

Hurtigbåten «Valderøy» blir denne veka levert frå Brødrene Aa til passasjertrafikk rundt Ålesund. Produsent og kaptein lovar auka komfort.