Krangler om 25 millioner etter milliardsalg

Fisketoppene Roger Hofseth og Anders Pedersen kan møtes i retten om oppgjøret etter salget av Fjordlaks Aqua, skriver Dagens Næringsliv.

Kan bli rettssak Uenigheten mellom Andersen Pedersen (t.v.) og Roger Hofseth kan ende i retten. Arkivbilde 

Næringsliv

De to forretningsmennene fra Sunnmøre kan nå møtes i tingretten etter at Hofseth  i fjor kjøpte oppdrettsselskapet fra Pedersen for rundt en milliard. Nylig ble selskapet døpt om til Hofseth Aqua. Summen skal dreie seg om 25 millioner kroner og årsaken er uenighet om beregninger av skatt og en «cutoff», ifølge Hofseth.

– Vi hadde avtale om utleie av brønnbåt, som kjøperen mener han ikke er forpliktet til å følge. Vi mener kjøperen er forpliktet i henhold til skriftlig avtale. Jeg vil ikke utdype dette noe mer, det skal avgjøres i tingretten, sier Anders Pedersen til avisa.

Uenigheten kommer fram i en note til Pedersens investeringsselskap Cape Invest, hvor det heter at en avgjørelse er ventet i en voldgiftssak i løpet av 2017.


Fjordlaks Aqua firedoblar produksjonen:

Satsar stort på smoltproduksjon i Tafjord

Dei nye eigarane av Fjordlaks Aqua satsar mellom 170 og 200 millionar kroner på eit nytt smoltanlegg i Tafjord.

 

Fjordlaks-Anders fikk milliarden

Anders Pedersen solgte ørretselskapet da salgssummen passerte en milliard. – Avgjørende at drifta blir videreført i Storfjorden og Ålesund, sier Pedersen