Portugisisk cruiseskip skal utstyres med miljøvennlig teknologi fra Rolls-Royce:

Bruker miljøvennlig teknologi fra Rolls-Royce

Rolls-Royce har signert avtale med WestSea Yard om å utstyre et cruiseskip for det portugisiske cruiserederiet Mystic Cruises.

Animasjon  Foto: Pressefoto

Næringsliv

Det skriver Rolls-Royce i en pressemelding. Cruiseskipet «MS World Explorer» skal brukes på ekspedisjonsreiser til Antarktis fra november til mars. Utenom denne perioden skal skipet besøke små havner rundt om i verden som ikke er tilgjengelige fo andre, større cruiseskip. Skipet skal utstyres med miljøvennlig teknologi fra Rolls-Royce

– Vår brede erfaring med alle aspekter av skipsdesign og -konstruksjon kommer virkelig til sin rett i dette prosjektet. Vi har hjulpet Mystic Cruises med en grundig vurdering av MS World Explorers driftsprofil, og funnet fram til det vi mener er en optimal kombinasjonen av teknologier for å redusere utslipp samt å forbedre ytelse og drivstofføkonomi, sier John Roger Nesje, Vice President Power Electric Systems i Rolls-Royce i pressemeldinge.

Rolls-Royce skal levere to hovedmotorer av typen Bergen C25:33L8P samt en hjelpemotor av typen Bergen C25:33L6P. Sistnevnte har generator i begge ender. I tillegg skal elektrosystemet SAVeCUBE leveres. Systemet gjør det mulig å regulere fart og kraftbruk på hovedmotorene mest mulig optimalt til enhver tid.

200 gjester

Cruiseskipet får plass til 200 gjester og et manskap på 111 personer. Driftshastigheten blir på 16 knop og skipet blir 126 meter langt og 19 meter bredt.