Næringsliv:

SpareBank 1 Nordvest børsnotert mandag

Nå er nordmørsbanken på børsen.

På børs Mandag klokken 9 ringte administrerende direktør Odd Einar Folland i børsbjella som markerte at SpareBank 1 Nordvest, som eneste selskap fra Nordmøre, kunne handles på Oslo Børs. Han var tilstede på markeringen sammen med representanter fra bankens styre og ledelse.  Foto: Privat

Næringsliv

(RBnett:) Odd Einar Folland ringte i bøsbjella og markerte av handelen med bankens egenkapitalbevis var i gang på Oslo Børs.

– Dette er en viktig begivenhet i banken 180 år lange historie. Vi er veldig fornøyd med interessen rundt banken i perioden frem til børsnoteringen både nasjonalt og lokalt, og nå ser vi frem til å ha enda flere engasjerte medeiere, sier Odd Einar Folland, administrerende direktør i SpareBank 1 Nordvest i en pressemelding.

Sparebank1 Nordvest har hovedkontor i Kristiansund, men er etablert flere steder i fylket, blant annet i Eide, Gjemnes, Molde og Ålesund.

Overtegnet

I forkant av børsnoteringen gjennomførte banken en emisjon av nye egenkapitalbevis verdt 120 millioner kroner. Emisjonen ble 2,8 ganger overtegnet, heter det i pressemeldingen.

– Interessen på investormøtene lokalt og i de største byene var veldig stor. Vi har uttalt en ambisjon om å være en «folkeaksje» for hele regionen vår. I likhet med når andre sparebanker har notert sine egenkapitalbevis, har også vi lykkes med å tiltrekke oss mange nye egenkapitalbeviseiere, sier Folland.

Denne saken sto først på trykk hos RBnett.