NHO-konferanse i Ålesund

Per Erik Dalen: – Framsnakk oss. Og trykk der det går an

Per Erik Dalen i ÅKP Blue Innovation Arena ba ikke om penger fra Mørebenken. Han bad politikerne om å framsnakke næringslivet, for å hjelpe regionen med å ta nye posisjoner.

Framsnakking Per Erik Dalen, ÅKP Blue Innovation Arena, bad politikerne om å framsnakke næringslivet i regionen.   Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Klynger er det flere steder i Norge. Bergen har tatt en posisjon som havbyen i Norge. Nå trenger Ålesund og regionen rundt å ta en enda mer markant posisjon innen havrommet, sa Dalen til de fremmøtte politikerne på Mørebenken på Stortinget.

– Vi er en liten region, den tredje minste i landet, og under press. Vi må derfor åpne opp og bli enda mer både nasjonale og internasjonale, understreka Dalen.

At regionen snart får et eget testområde for skip og vil invitere aktører fra hele verden hit, brukte han som ett eksempel på at denne regionen er frampå. NMK er blitt et unikt senter i verdenssammenheng. Vi har Global Center of Expertice og vi har universitet. Og Blue Legasea er den eineste klynga i landet som kan lykkes med marine ingredienser i stor skala, mener Dalen.

Neste posisjon han håper regionen tar er å bli tatt opp i ordninga Norsk katapult i neste runde. I første runde fikk bare to søkere tilslag, mens den maritime klynga i nordvest ble rata som nummer tre.

– Framsnakk oss. Og trykk der det går an å trykkes, sa Dalen til de seks fremmøtte politikerne fra Mørebenken.