Skal levere to nye luksuriøse cruisefartøy

Vard med to nye kontrakter på bygging av luksusskip for franske Ponant. Skipene betyr mer jobb for arbeiderne ved Søviknes-verftet.

Illustrasjon: Her er alle seks fartøyene i serien samlet.  Foto: STUDIO PONANT / STERLING DESIGN INTERNATIONAL

Næringsliv

Kommunikasjonssjef i Vard, Hege Akselvoll, opplyser seint tirsdag kveld at Vard har inngått kontrakter på to nye ekspedisjonscruisefartøy til Ponant.

– Vard har fire fartøy av samme type under bygging til Ponant for levering i 2018 og 2019. De to nye skipene blir søsterskip til disse og skal leveres i 2020, heter det i en pressemelding.

Skrogene blir bygd ved Tulcea-verftet i Romania og skipene skal utrustes ved Søviknes-verftet i Haram. Derfra skal skipene leveres i løpet av 2020.

Verftet har allerede fire tilsvarende skip i ordreboka og startet i januar utrustningen av det første av disse skipene.

Les også: Nå er det full kjør ved Søviknes-verftet

De seks skipene blir 131 meter lange og 18 meter brede og vil tilby ekspedisjonscruise i luksusklassen. Skipene skal seile til tropiske destinasjoner hvor større cruiseskip ikke har mulighet til å legge til.

Om bord vil det være romslig plass til 180 passasjerer fordelt på 92 ulike typer lugarer – alle med balkong. En attraksjon som trolig blir populær er en undervanns lounge kalt «Blue Eye» som utstyres med sensorer og gir passasjerene mulighet til å følge med på livet i havet underveis.


Økt underskudd for Vard-konsernet

Underskudd på 244 millioner kroner for verftkonsernet i 2017. Nedskriving av verdien på fartøy under levering trakk resultatet nedover.

 

Her kommer første cruiseskroget til Vard

Onsdag kom det første cruiseskroget til Vard.