Anbefaler fusjon mellom Coop Orkla Møre og Coop Vest

Styrene i Coop Orkla Møre og Coop Vest anbefaler fusjon.

  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Næringsliv

– En fusjon mellom Coop Orkla Møre og Coop Vest vil styrke Coops markedsmessige posisjon i hele regionen. Fusjonen vil komme både de ansatte og kundene våre, som også er våre eiere, til gode, sier administrerende direktør Arild Sørlien i Coop Orkla Møre i en pressemelding onsdag.

Administrerende direktør Geir Espe i Coop Vest mener at en fusjon vil innebære at samvirkelaget får økt investeringsevne, mer konkurransekraft og større samlet kompetanse.

Ingen mister jobben

Til Sunnmørsposten opplyser Sørlien at ingen ansatte kommer til å miste jobben i forbindelse med en eventuell fusjon. Kundene vil heller ikke merke noen forskjell.

– Verken ansatte eller kunder vil merke noen store forandringer. På lang sikt er målet at en fusjon skal kunne bidra til å tilegne og utnytte kompetanse bedre, sier han.

Får nytt navn

28. august skal det stemmes over en eventuell fusjon i sammenheng med et ekstraordinært årsmøte. Dersom fusjonen går gjennom vil samvirkelaget bli en av de 100 største bedriftene i Norge. Samlet har samvirkelaget en omsetning på i overkant av fem milliarder kroner fordelt på 140 butikker.

Om det blir fusjon vil det nye navnet bli Coop Nordvest SA, og samvirkelaget vil ha kontorer i Førde, Ålesund og Orkanger.