Sunnmøre tingrett har åpnet konkurs i byggefirmaet Valdas Bygg etter at styret kastet kortene.

Firmaet som nylig skal ha skiftet navn til Vall Bygg, har vært i drift fra 2011. De har hatt lokaler på Valderøya, og tatt oppdrag med å bygge både privathus og næringsbygg.

– Lite jobb og mye diskusjon om pris

Tøffere kamp i markedet skal være årsaken til konkursen, ifølge bostyrer Øystein Remme.

– Ledelsen har vist til hardere konkurranse og mindre fortjeneste ved prosjektene. Etter hvert skal selskapet ha fått problemer med å betale offentlige utgifter og styret selv begjært selskapet konkurs, forteller advokaten.

Daglig leder og styreleder Valdas Zaboras bekrefter til Sunnmørsposten at det har blitt vanskeligere å drive lønnsomt i byggebransjen: – Det har også vært litt lite jobb og mye diskusjon om pris, legger han til.

Mange har fått nye jobber

Byggefirmaet hadde nærmere 20 ansatte da det ble åpnet konkurs, men de fleste har funnet seg nye jobber, ifølge Zaboras.

– Nesten alle har fått nye jobber, mange av dem her på Sunnmøre, forteller han til Sunnmørsposten.

Ifølge den foreløpige oversikten som bostyrer har fått, skal det være en samlet gjeld i selskapet på rundt to millioner kroner, og lite av verdier.

– De ansatte skal ha fått lønn til og med mai, også må det eventuelt meldes inn lønnskrav om det er noen som har noe utestående, forteller Remme.

Omsetningen falt

I årene 2014 og 2015 var omsetningen oppe i 16 millioner kroner, men falt til rundt 11 millioner i 2016. Regnskapene for de siste årene viser også at det endte med underskudd og at egenkapitalen gikk tapt.

Første skiftesamling i tingretten er planlagt 27. august og frist for å fremme krav er 2. august.