Havfisk bestiller første fabrikk fra MMC

Havyard-selskap solgte sin første fabrikk for ombordproduksjon.

Signerte avtale: Bak f.v.: Kristian Furnes - prosjektleder Vard, Stig Skjong - byggeleder Havfisk, Stein Oksnes – teknisk direktør Havfisk, Petter Leon Fauske - administrerende Direktør MMC First Process, Frank Abelseth - prosjektleder MMC First Process, Arve Breivik - area sales manager on board production MMC First Process. Foran f.v.: Isabel Holmeset - prosjektinnkjøper Vard, Frank Edvard Vike - sales manager sea MMC First Process.  Foto: MMC First Process.

Næringsliv

MMC First Process har kapret sin første ordre på en prosessfabrikk for ombordproduksjon. Den skal om bord på en tråler Havfisk skal bygge hos Vard, ifølge en pressemelding.

Avtalen inkluderer også en pakkelinje for de fryste isblokkene og annet produksjonsutstyr. I tillegg tar rederiet i bruk en nyvinning kalt RID-pumpe, som skal sørge for skånsom transport gjennom fabrikken.  

Verdien på avtalen blir ikke opplyst.

Selskapet ser på kontrakten med Havfisk som et gjennombrudd.

– Vi leverer transport, heiser, binger, pumper, sløyemaskin, alt som skal til for å kappe og sprette fisken. Båten skal også ha industrirekelinje med tilhørende utstyr, sier Arve Breivik som leder salgsarbeidet for dette segmentet i MMC First Process, i en pressemelding.

(saka fortsetter under)


Rekordkontrakt til MMC First Process

MMC First Process, med hovedkontor i Fosnavåg, har inngått kontrakt for levering av en stor fiskehåndteringspakke til en ny brønnbåt.

  

Ny oppfinnelse erstatter transportband – å sende fisken i rør hevdes å være mer skånsomt, billigere og like effektivt

Ny pumpe: – Egg og tomater går uskadd gjennom

I det stille har et sunnmørsfirma pønska ut et skånsomt alternativ til transportband i fiskeindustrien.


Tråleren som skal leveres fra Vard vinteren i 2020, skal fiske både etter reker og hvitfisk. Den såkalte «head and gutted»-fabrikken fra MMC skal bygges på land og RID-pumpen blir installert som et innovasjonsprosjekt for rekefiske.

Konsernsjef Webjørn Barstad i Havfisk forteller at det blir spennende å ta i bruk det nye produktet.

– Her vil vi teste ut om teknologien behandler fangsten på en enda mer skånsom og effektiv måte enn eksisterende teknologiløsninger, samtidig blir transportløsningen fremover i fabrikken vesentlig mer fleksibel og enkel å bygge inn, kommenterer Barstad.

Sender fisken i rør: – En revolusjon for fiskeindustrien (for abonnenter)

MMC First Process er et resultat av fusjonen mellom First Process og Havyard MMC. First Process har siden 90-tallet levert fabrikksystemer til landanlegg mens MMC har levert utstyr til håndtering av fisk om bord i båtene.


Vard skrev kontrakt på bygging av hekktråler til 400 millioner

Nergård Havfiske har lagt inn bestilling på en 80 meter lang hekktråler med en nyutviklet løsning for å håndtere fisken.