Kan bli først i verden:

Equinor vurderer vindpark i Nordsjøen

Equinor og partnerne på Snorre og Gullfaks skal utrede mulighetene for å forsyne Gullfaks- og Snorre-feltene med strøm fra flytende havvind.

Den norskeide havvindparken Sheringham Shoal består av 88 vindmøller plassert utenfor kysten av Norfolk i England. Statkraft og Statoil eier halvparten hver.   Foto: CHPV/Scira Offshore Energy / NTB scanpix

Næringsliv

Dermed kan plattformene bli de første i verden som forsynes med kraft fra flytende havvindturbiner.

Ifølge oljeselskapene kan prosjektet kan gi mer enn 200.000 tonn i reduserte CO2-utslipp per år, noe som tilsvarer utslippene fra 100.000 personbiler, heter det i en melding Equinor tirsdag.

Løsningen som skal vurderes nærmere, er en vindpark bestående av elleve vindturbiner som vil få en samlet kapasitet på 88 MW og vil kunne dekke om lag 35 prosent av det årlige kraftbehovet til de fem plattformene Snorre A og B og Gullfaks A, B og C.

Prosjektet har en foreløpig investering- og utviklingskostnad på i størrelsesorden 5 milliarder norske kroner. Men det vil ikke bli bygget før prisen går ned.

– Dette et banebrytende og utfordrende prosjekt som krever optimalisering av de tekniske løsningene og ytterligere kostnadsreduksjoner før partnerne kan ta en eventuell investeringsbeslutning, sier prosjektdirektør, Olav-Bernt Haga i Equinor.

En endelig investeringsbeslutning kan bli tatt i 2019, ifølge oljeselskapet.

(©NTB)


Oljemessa i Stavanger:

Kronprinsen minnet oljetopper om klimaendringene

Kronprins Haakon åpnet mandag olje- og energimessen ONS i Stavanger. Han benyttet anledningen til å minne om klimaendringene.

Sverdrup-utbyggingen blir billigere enn ventet – og vil gi mer olje

Det er klart for andre fase av Johan Sverdrup-utbyggingen. Nye beregninger viser både at feltet blir billigere å bygge og at det inneholder mer olje enn ventet.

 

Øyner nytt håp i Barentshavet - snart starter årets leteboring

I løpet av de neste ukene starter Equinor årets leteboring i Barentshavet. Samtidig er allerede planleggingen for 2019 i gang.